Toshiba’s NB200 mini-notebook streelt de zinnen

Toshiba’s NB200 mini-notebook streelt de zinnen van Toshiba Information Systems Benelux

Door: Toshiba Information Systems Benelux  22-04-2009
Trefwoorden: Toshiba, Netbook, Mini Laptop

Touch me, feel me, see me!

Breda, 22 april 2009 - Toshiba Information Systems Benelux brengt eind mei een even betaalbare als draagbare nieuwe mini-notebook op de markt: de NB200. Met de introductie van deze elegante reisgenoot speelt Toshiba in op de behoeften van mobiele gebruikers met een moderne digitale levensstijl. De NB200 combineert de laatste technologische snufjes met een stijlvol ontwerp in een geraffineerde afwerking. Het is een mini-notebook waar je je handen noch ogen vanaf kunt houden. Touch me, feel me, see me!

“Mini-notebooks zoals onze nieuwe NB200 worden voornamelijk gekocht als handzame aanvulling op desktop-pc’s en grotere laptops. Zij zijn dan ook ideaal voor communicatie- of multimediadoeleinden buitenshuis,” zegt Jeffrey Willis, General Manager Toshiba Information Systems Benelux. “De NB200 biedt een perfecte balans tussen draagbaarheid, kwaliteit en bruikbaarheid, zonder een van eigenschappen tekort te doen. Ook het design mag er zijn. Hoe kleiner een apparaat, hoe meer waarde gebruikers hechten aan het design. Wij houden daar rekening mee: de NB200 heeft dan ook een aantrekkelijk, duurzaam en ergonomisch ontwerp.”

Mobiel maatje
Met zijn gewicht vanaf 1,18 kilo, 3- of 6-cell batterij en 10,1-inch breedbeeldscherm met led-achtergrondverlichting is de NB200 het ideale mobiele maatje. Gebruikers, bijvoorbeeld studenten, kunnen met deze mini-notebook foto’s aan vrienden laten zien in het café, verslagen uittypen in de bibliotheek of e-mails versturen en op internet surfen terwijl ze in de trein zitten. Afhankelijk van het type batterij kunnen ze vier tot negen uur vooruit, zonder de stekker in het stopcontact te hoeven steken. Ook de beveiliging is dik in orde; een must voor wie vaak onderweg is. De ingebouwde 3D-accelerometer registreert elke val, schok of trilling en brengt de kop van de harde schijf in zo’n geval direct in veiligheid, zodat waardevolle gegevens op de (160 GB!) HDD niet verloren gaan.

In no time online
De 1,6 of 1,66 GHz Intel® Atom®-processor met Intel® 945GSE-graphics chipset biedt ruim voldoende vermogen om te surfen, e-mailen, te chatten, enzovoort. De verbinding met de buitenwereld is in no time geregeld. De NB200 wordt geleverd met een ingebouwde draadloze Fast Ethernet LAN (IEEE 802.11 b/g)-interface en Mobile Broadband-module (op sommige modellen). De Diversity Antenna garandeert een optimale signaalkwaliteit. Daarnaast beschikt de mini-notebook over een Bluetooth®-interface en drie USB 2.0-poorten, waarvan één met Sleep-and-Charge-functie.

De Toshiba NB200 is naar verwachting eind mei 2009 leverbaar. De mini-notebook is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: één met een glossy IMR-cover in nachtzwart (3-cell batterij) en één met een flitsende 3D-cover in satijnbruin (6-cell batterij). De adviesprijs bedraagt € 399 voor de nachtzwarte uitvoering en € 449 voor de satijnbruine uitvoering, inclusief BTW.

Foto's van de NB200 kunt u downloaden via de volgende link: http://toshiba.press.jadis.net/sharedportfolio.phtml?pfid=1571

Over Toshiba
Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 198.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 76 miljard US$ (2008).

Meer informatie: www.computers.toshiba.nl

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onderstaande contactpersonen.

Toshiba Information Systems Benelux
Inno Frencken
Tel. +31 (0)76 - 5438721
[email protected]

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 5656850
[email protected]  

Trefwoorden: Mini Laptop, Mini Notebook, Nb200, Netbook, Toshiba,

Contact Toshiba Information Systems Benelux

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share