Toshiba scoort goed in vierde kwartaal van 2008

Toshiba scoort goed in vierde kwartaal van 2008 van Toshiba Information Systems Benelux

Door: Toshiba Information Systems Benelux  11-02-2009
Trefwoorden: Toshiba, Idc

Notebookproducent verkoopt meer producten ondanks recessie

Breda, 11 februari 2009
- Toshiba Information Systems Benelux heeft goed gescoord in het vierde kwartaal van 2008. Ondanks de economische tegenwind wist de notebookproducent in dit kwartaal aanzienlijk meer producten te verkopen dan in hetzelfde kwartaal van 2007. Dit blijkt uit de ‘EMEA Quaterly PC Tracker’ van marktonderzoeksbureau IDC.

De cijfers laten zien dat de notebookmarkt in Nederland de laatste drie maanden van 2008 groeide met 27,9 procent. Opvallend is dat de groei in de consumentenmarkt aanmerkelijk groter was dan die in de zakelijke markt. De laatste kende zelfs een negatieve groei. Toshiba onttrok zich aan deze trend. De notebookleverancier groeide in beide segmenten significant harder dan het marktgemiddelde.

Toshiba verkocht in Nederland in het vierde kwartaal maar liefst 67,4 procent meer notebooks. Daarmee was het de op één na snelste groeier in zijn sector. Door de stijging van het marktaandeel van 7,0 naar 9,2 procent klom Toshiba van de vierde naar de derde plaats in de top-10 van notebookleveranciers. De groei in marktaandeel deed zich vooral voor in de zakelijke markt. In dat segment was Toshiba de grootste stijger.

“De resultaten zijn in overeenstemming met onze doelstellingen. In beide segmenten zagen wij groeimogelijkheden. Wel hebben we de focus wat meer gelegd op de zakelijke markt. Dat zie je terug in de cijfers,” zegt Jeffrey Willis, General Manager Toshiba Information Systems Benelux. “Waar andere partijen klappen kregen, zijn wij fors gestegen. Ook in tijden van crisis blijken zowel consumenten als zakelijke gebruikers voor Toshiba te kiezen vanwege de kwaliteit en uitstraling van de producten en het hoge serviceniveau. Zekerheid telt nu meer dan ooit. Ik verwacht daarom dat wij ook in 2009 sterker dan de markt zullen blijven groeien.”


Over Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, vooraanstaand leverancier van portable computers en toebehoren. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 198.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 76 miljard US$ (2008).

Meer informatie: www.computers.toshiba.nl 

NOOT VOOR DE REDACTIE:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onderstaande contactpersonen.

Toshiba Information Systems Benelux
Inno Frencken
Tel. +31 (0)76 - 5438721
[email protected]

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 5656850
[email protected]  

Trefwoorden: Idc, Toshiba

Contact Toshiba Information Systems Benelux

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share