UCB en sanofi-aventis ondertekenen overeenkomst voor co-promotie van Xyzal® in de Verenigde Staten

Door: Ucb Pharma  26-09-2006
Trefwoorden: Samenwerking

Brussel, België - 25 september 2006 - UCB en sanofi-aventis melden vandaag het afsluiten van een overeenkomst voor de co-promotie in de Verenigde Staten van Xyzal®, (levocetirizine-dihydrochloride), een op voorschrift te verkrijgen antihistamine geneesmiddel. Xyzal® in een antihistamine voor inname eenmaal per dag en werd in Europa voor het eerst gelanceerd in 2001. Het wordt nu over de wereld in 49 landen verkocht en bekleed leidersposities in belangrijke markten.
UCB diende in juli 2006 bij de U.S. Food and Drug Administration (FDA) een aanvraag voor reglementaire toelating om Xyzal® op de markt te brengen, met de volgende indicaties: seizoengebonden allergische rhinitis, niet-seizoengebonden allergische rhinitis, en chronische idiopathische urticaria.

Onder de termen van de overeenkomst met sanofi-aventis:

  • Sanofi-aventis zal samen met UCB Xyzal® in de Verenigde Staten promoten
  • Sanofi-aventis zal de verkoop boeken
  • Sanofi-aventis zal een onmiddellijke betaling aan UCB doen en uitgestelde betalingen op bepaalde stadia in de ontwikkeling en commercialisering van het product, gekoppeld aan reglementaire goedkeuringen en verkoopcijfers
  • De winst zal worden verdeeld tussen sanofi-aventis en UCB


Over allergische aandoeningen
Vele personen lijden aan symptomen in verband met gewone allergische aandoeningen. Het immuunsysteem van personen met een allergie vertoont een overmatige reactie op een stof in de omgeving. Dit kan oorzaak zijn van symptomen ter hoogte van de luchtwegen, de ogen of de huid. Volgens ramingen uit een onderzoek met huidtests vertonen 40 tot 50 miljoen personen in de Verenigde Staten een allergie - dit is meer dan 20 procent van de Amerikaanse bevolking.
Seizoengebonden Allergische Rhinitis (SAR), ook "hooikoorts" of "buitenallergie" genaamd, is de meest frequente vorm van allergische rhinitis. SAR omvat bij definitie allergieën voor seizoengebondene pollen zoals grassen, bomen, schimmels en kruiden. Perenniale Allergische Rhinitis (PAR) wordt soms ook "niet-seizoengebonden allergie" of "binnenhuisallergie" genaamd en is gekenmerkt door een allergie die langer dan vier weken duurt. Huisstofmijten, dierlijke producten en schimmels zijn de meest frequente oorzaken van PAR. Chronische Idiopathische Urticaria (CIU) is meestal bekend als "netelroos (allergische uitslag) van onbekende oorsprong" en wordt gedefinieerd als het dagelijkse of bijna dagelijkse voorkomen van urticaria en jeuk gedurende ten minste zes weken zonder duidelijke oorzaak.

Trefwoorden: Samenwerking