UCB KONDIGT HET BEGIN VAN DE AANVAARDINGSPERIODE VOOR DE OVERNAME VAN SCHWARZ PHARMA AAN

Door: Ucb Pharma  10-11-2006
Trefwoorden: Bedrijfsovername

NIET VOOR GEHELE OF GEDEELTELIJKE BEKENDMAKING, PUBLICATIE OF VERSPREIDING IN DE VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA, AUSTRALIË OF JAPAN

Brussel, België - 10 november, 2006 - UCB kondigde aan dat het document met het aanbod tot overname van SCHWARZ PHARMA AG vandaag officieel werd gepubliceerd. Zoals aangekondigd op 25 september 2006, biedt UCB (genoteerd op Eurolist door Euronext Brussels) 50 euro in cash en een bijkomende vergoeding van 0,8735 nieuwe gewone aandelen in UCB voor elk aangeboden aandeel van SCHWARZ PHARMA.

Het aanbod kan aanvaard worden in de aanvaardingsperiode tot 8 december 2006 om 24:00 uur (CET).

De Amerikaanse Free Trade Commission (FTC) heeft het verval van de wachtperiode toegelaten zonder opmerkingen, wat betekent dat de transactie vanuit een Amerikaans "antitrust" standpunt kan voortgezet worden. UCB verwacht de beslissing van de Europese Commissie te verkrijgen niet later dan 21 november 2006.

UCB en SCHWARZ PHARMA zijn ervan overtuigd dat de twee ondernemingen samen een winnende combinatie zouden zijn, met de vorming van een biofarmaceutisch bedrijf met een leidende, wereldwijde franchise in gespecialiseerde behandelingen op het gebied van de neurologie, immunologie en oncologie, evenals een aantrekkelijke pipeline in de laatste fasen van ontwikkeling.

Roch Doliveux, CEO van UCB verklaarde: "Wij zouden alle aandeelhouders van SCHWARZ PHARMA sterk aanbevelen gebruik te maken van deze unieke gelegenheid en ons aanbod te aanvaarden. De nieuwe, gecombineerde onderneming zou aanzienlijk betere groeimogelijkheden hebben dan zowel UCB als SCHWARZ PHARMA alleen. Wij geloven dat wij samen een biofarmaceutische leider voor de volgende generatie zullen vormen."

De Supervisory and Executive Boards van SCHWARZ PHARMA hebben hun intentie te kennen gegeven om alle aandeelhouders van SCHWARZ PHARMA aan te bevelen dit aanbod te aanvaarden, afhankelijk van een nazicht van het document van aanbod en hun fiduciaire verplichtingen.

Om het aanbod te aanvaarden moeten de aandeelhouders van SCHWARZ PHARMA vóór het einde van de aanvaardingsperiode de nodige instructies geven aan de bank die hun aandelenrekening beheert.

Bijkomende informatie en het officiële document van aanbod zijn beschikbaar op het internet op www.ucb-group.com

Trefwoorden: Bedrijfsovername