UCB VERKOOPT DELSYM®, VRIJ VERKRIJGBARE (OTC) IN DE VERENIGDE STATEN VLOEIBARE 12-UREN HOESTREMMER

Door: Ucb Pharma  29-05-2006
Trefwoorden: Licentie, Hoestremmer

UCB VERKOOPT DELSYM®, ZIJN VRIJ VERKRIJGBARE (OTC) IN DE VERENIGDE STATEN VLOEIBARE 12-UREN HOESTREMMER, AAN ADAMS RESPIRATORY THERAPEUTICS

Brussel (België), 25 mei 2006 - 8:00 am CET - UCB N.V. heeft vandaag een overeenkomst bekendgemaakt met Adams Respiratory Therapeutics Inc. (NASDAQ: ARxT) voor de verkoop van Delsym® (dextromethorphan polistirex), een zonder recept verkrijgbare (OTC) vloeibare hoestremmer met 12 uur werking. De twee bedrijven hebben ook een afzonderlijk akkoord gesloten over de licentiegeving van de 12-uren vloeistoftechnologie.

De financiële voorwaarden van de overeenkomst bestaan in een éénmalige aanbetaling aan UCB van 122 miljoen U.S. dollar, royalty's op de verkoop voor een periode van 5 jaar en een standaard leveringsakkoord voor de fabricage met een "cost plus" structuur.

"Deze transactie is een nieuwe stap van UCB in zijn strategie die de nadruk legt op onderzoeksgedreven innovatie en nieuwe therapeutische oplossingen voor ernstige en chronische ziekten die door gespecialiseerde artsen worden behandeld," verklaart Roch Doliveux, Chief Executive Officer van UCB.

Trefwoorden: Hoestremmer, Licentie,