Gereedschapbreuksensor voor CNC-machines

Gereedschapbreuksensor voor CNC-machines van B.E.S.D. Benelux B.V.

Door: B.E.S.D. Benelux B.V.  22-08-2008

MSC-Tuttlingen heeft een nieuwe gereedschapbreuksensor ontwikkelt. De BK MIKRO 9 is niet alleen geschikt voor het bewaken van gereedschap maar ook of het goed is geplaatst. Het geheel bestaat uit een control unit, een scanner en een kablel met een max. lengte van 25m. De naald van de scanner “inspecteert” het gereedschap en vergelijkt het resultaat met de opgeslagen referentie waarde. Elk verschil heeft tot gevolg dat de machine onmiddellijk wordt stop gezet om de schade te beperken. De BK MIKRO 9 scanner kan ook worden voorzien van de onlangs geïntroduceerde overdruk adapter om de sensor te beschermen tegen invloeden van agressieve koelvloeistoffen.

Control unit BK MIKRO 9

Er zijn drie uitvoeringen van de BK MIKRO 9 control unit met elk hun specifiek toepassingsgebied.
Een unit met de basis functionaliteit voor het scannen van een enkel stuk gereedschap of positie.
Voor het controleren van alle gereedschappen in een magazijn bestaat er een uitvoering met multifunctionele I/O of een uitvoering met Profibus interface.
De configuratie van de control unit geschied via de USB poort van een PC met bijbehorende software (voor basis en multifunctionele uitvoerig) of binnen het CNC project (Profibus uitvoering).
De firmware van elke control unit bevat verschillende programma routines om het monitor proces te versnellen.

BK MIKRO 9 Scanner

De BK MIKRO 9 scanner heeft een IP67 bescherming tot een temperatuurvan 80°C. De scanner kan dan ook op elke plaats in de machine worden monteerd. De scanner controleert boren vanaf 0,5mm en kan zelfs kleine beschadigingen detecteren bij een nauwkeurigheid van ± 0,05°.

Het BK MIKRO systeem kan eenvoudig in bestaande en nieuwe machines worden geïnstalleerd.


Contact B.E.S.D. Benelux B.V.

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share