Kwartscomposiet stoot bacteriën en schimmels af

Door: Cosentino North West Europe  20-06-2006
Trefwoorden: Installatie, Horeca, Silestone

Silestone met Microban verenigt ideale eigenschappen in zich
Kwartscomposiet stoot bacteriën en schimmels af

Krasvast, hittebestendig en kleurecht kwartscomposiet, dat ook nog de verspreiding van bacteriën en schimmels tegengaat – die ideale eigenschappen zijn verenigd in Silestone met Microban. De werking van het geïntegreerde antibacteriële middel wordt voor vijftien jaar gegarandeerd, maar ook daarna kan het materiaal de tand des tijds moeiteloos doorstaan.

Silestone heeft in samenwerking met Microban Ltd. een kwartscomposiet materiaal ontwikkeld dat in belangrijke mate voorkomt dat bacteriën en schimmels zoals salmonella, e.coli en listeria zich kunnen vermenigvuldigen. Normaal verdubbelen deze potentiële ziekteverwekkers zich immers iedere twintig minuten. Het antibacteriële concept Microban gaat dit tegen. Microban is geen coating, maar door het hele materiaal heen verwerkt. Simulatietesten hebben aangetoond dat de antibacteriële gedurende minimaal 15 jaar behouden blijft, ongeacht de intensiteit van het gebruik. Diverse testen hebben ook uitgewezen dat Silestone met Microban de schimmelgroei op toepassingen voor bouwmaterialen, die blootgesteld worden aan een hoge relatieve luchtvochtigheid, aanzienlijk verkleind.

Silestone
Silestone is een kwartscomposiet materiaal dat voor 93 procent bestaat uit natuurlijke kwarts, op diamant na het hardste mineraal. Het materiaal wordt vooral toegepast in keukenwerkbladen, maar is ook zeer bruikbaar voor andere toepassingen, zoals afdekkingen in de badkamer, vloeren en bij andere interieurwerken. Door de toevoeging van Microban is Silestone bij uitstek geschikt voor toepassingen waarbij hygiëne van essentieel belang is. Naast de privé-keuken en -badkamer geldt dat onder meer voor horeca- en instellingskeukens, ziekenhuizen en laboratoria. De hardheid van het niet-poreuze materiaal maakt Silestone bovendien kras-, vlek- en hittebestendig, kleurecht, makkelijk in onderhoud en hygiënisch.

Hygiëne
Het belang van hygiëne op plaatsen waar mensen wonen en werken is groot. In de privé-situatie staat het voorkomen van voedselvergiftiging op de eerste plaats. Dat geldt uiteraard ook in horeca- en instellingskeukens, waar de impact van verontreinigd voedsel onder meer economisch nog vele malen groter kan zijn. In ziekenhuizen en laboratoria is het voorkomen dat bacteriën en schimmels zich vermenigvuldigen vaak zelfs van levensbelang.
Juist om deze redenen noemde het Amerikaanse blad TIME Magazine Microban ruim een jaar geleden ‘een van de zeven beste technologische vindingen van de 21e eeuw’. Door de toepassing van Microban heeft Silestone er een dimensie bij gekregen die in de dagelijkse praktijk veel vervelende situaties kan voorkomen.

Trefwoorden: Horeca, Installatie, Keukenwerkblad, Microban, Silestone,

Contact Cosentino North West Europe

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share