Hostmerk start met gedragscode voor webhosters

Door: Stichting Hostmerk Nederland  06-12-2006

Stichting Hostmerk Nederland (www.hostmerk.nl) heeft een nieuw initiatief in het leven geroepen: HostEthics (www.hostethics.eu), een gedragscode voor hostingproviders. Na een voorbereiding vanaf maart 2006 is de gedragscode nu live.

HostEthics streeft naar verbetering van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de hostingbranche en naar het beschermen van de eindgebruiker. De code bevat een aantal principes over onder andere informatievoorziening, privacy, contracten, garantievoorwaarden en kwaliteit van dienstverlening. Alle providers die de gedragscode ondertekenen zijn verplicht zich hier aan te houden. Mocht een provider zich niet aan de code houden dan kunnen klanten zich beroepen op de arbitrageregeling. De uitslag van de arbitragecommissie is bindend.

De Stichting Hostmerk Nederland kwam op het idee voor een aparte gedragscode naast het Hostmerk Keurmerk na suggesties van enkele hostingproviders. Acht medewerkers hebben vervolgens het idee opgepakt en verder uitgewerkt. Het idee is nu uitgegroeid tot een volwaardige gedragscode.

HostEthics staat open voor zowel Nederlandse als Belgische hostingproviders. Aansluiten bij de gedragscode is daardoor mogelijk voor meer hostingproviders dan bij het Hostmerk Keurmerk. Op de website www.hostethics.eu kan men de complete gedragscode bekijken. Tevens kunnen hostingbedrijven zich hier aanmelden.

Op het moment zijn 15 bedrijven aangesloten bij de gedragscode, dit aantal groeit nog steeds.

Pers en media kunnen contact opnemen bestuurslid dhr. Kalkhoven: [email protected]

HostEthics maakt kwaliteit in de hostingbranche zichtbaar.


Contact Stichting Hostmerk Nederland

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share