Celsius Krijtverhitter voor Interfaceflor

Celsius Krijtverhitter voor Interfaceflor van Celsius

Door: Celsius  12-03-2008
Trefwoorden: Bitumen, Krijt, Celsius

Het Amerikaanse InterfaceFLOR is hét  bedrijf dat voorop loopt in duurzaam verantwoord ontwerpen én produceren van multifunctionele en efficiënte modulaire vloerconcepten.

°Celsius heeft van het  Europese hoofdkantoor in Scherpenzeel de opdracht gekregen voor de levering van een krijt heat exchanger.  Deze heater moet 13000 kg (!!) krijt per uur 120 °C verwarmen door middel van  thermische olie. Het krijt moet verwarmd worden om te kunnen mengen samen met bitumen om uiteindelijk te dienen als basis voor de "onderkant van tapijttegels".

Ray Anderson, de internationale directeur en grondlegger van Interface, Inc., geeft als streven aan dat zijn bedrijf in 2020 milieuneutraal zal opereren. Met dit streven beoogt zegt hij voor de komende vijftien jaar onder meer een broeikasgasreductie van 6,7% per jaar. InterfaceFLOR bereikte deze vermindering dankzij een verdere efficiency van het productieproces (37%).  De inzet van de Celsius schroef warmtewisselaar past in deze doelmatige bedrijfsvoering.

Trefwoorden: Bitumen, Celsius, Interfaceflor, Krijt, Schroef Warmtewisselaar,