Efficiënt drogen van glasvezel

Efficiënt drogen van  glasvezel van Celsius

Door: Celsius  16-12-2008
Trefwoorden: Glasvezel Schroefwarmtewisselaar Lanxess Celsius

Voor Lanxess, één van ‘s werelds voornaamste leveranciers van engineering plastics, heeft Celsius een droger ontworpen voor het drogen van glasvezelpoeder. Voorheen gebruikten men een platendroger, maar deze methode was relatief kostbaar vanwege haar inefficiëntie.

 

Op de vestiging in Kallo in  Belgïe,  produceert Lanxess glasvezels en rubberchemicaliën. De glasvezels worden als grondstof wordt gebruikt voor hightech plastics. Van deze plastics worden technische onderdelen gemaakt, die voldoen aan de hoogste specificaties op het gebied van laadvermogen, functionele betrouwbaarheid en duurzaamheid. Dergelijke componenten worden bijvoorbeeld toegepast in de automobiel industrie, elektronische industrie en in huishoudelijke apparaten.

 

Procesbeschrijving

 

Glasvezel, met een vochtigheidsgraad van 22% en temperatuur van 20°C, wordt met behulp van een Celsius dubbelassige schroefwarmtewisselaar in een continu proces verwarmt naar 110°C.  Als gevolg hiervan daalt het vochtigheidpercentage onder de 0.1% .

Door de verdamping wordt de 1.3 ton/uur inkomend product gereduceerd naar ongeveer 1 ton/uur uitgaand product.

 

De schroeven en de wanden van de  behuizing worden met thermische olie van 185°C verwarmd.  Hierdoor wordt de vochtige glasvezel gelijktijdig getransporteerd als gedroogd. De Celsius dubbelassige schroefwarmtewisselaar heeft zowel een schroef-gedeelte als een paddle-gedeelte

 

Trefwoorden: Glasvezel Schroefwarmtewisselaar Lanxess Celsius