Jasno introduceert shutters met elektrische bediening

Door: Jasno Shutters  28-08-2008

Op het eerste gezicht zijn de Remote shutters identiek aan de reeds bestaande Jasno shutters. Echter, door de elektrisch verstelbare lamellen bieden ze nog meer comfort en zijn ze ideaal bij moeilijk bereikbare ramen. Jasno speelt hiermee in op de vraag naar meer modern woongemak, onder meer bij ouderen. Zij gaven aan dat de handmatige bediening niet altijd optimaal is bij shutters die hoger hangen. De Remote shutter biedt hiervoor uitkomst, temeer omdat er geen sprake is van een ingewikkelde afstandsbediening.

Eenvoudige bediening
De Remote shutter heeft verschillende voorgeprogrammeerde lamelstanden die duidelijk op de afstandsbediening staan aangegeven. Hiermee kunnen de lamellen eenvoudig ingesteld worden op de steeds wijzigende lichtinval. Het is mogelijk om verschillende shutterpanelen afzonderlijk of tegelijkertijd te bedienen. De Remote shutter is tevens uitgerust met een houten bedieningslat aan de voorzijde van de lamellen. Handmatige bediening blijft dus mogelijk.

Karakteristieke uitstraling
De motorische aandrijving is weggewerkt aan de achterzijde van de shutterpanelen en werkt geruisloos. De shutter pikt het signaal van de afstandsbediening op door een klein oogje aan de voorzijde van het paneel. Het infraroodsysteem is ongevoelig voor signalen van andere apparatuur.
Ondanks deze moderne technieken hebben de Remote shutters hun karakteristieke uitstraling niet verloren. Door de verschillende mogelijkheden in kleur, paneelverdeling en lamelbreedte kunnen tal van stijlen worden gecreëerd. Ook voor ramen met afwijkende vormen – bijvoorbeeld ronde, schuine of getoogde ramen – kunnen Remote shutters in veel gevallen worden toegepast.

De Remote shutters zijn sinds kort verkrijgbaar bij de dealers van Jasno. De introductie voor het grote publiek vindt eind september plaats op De Woonbeurs in Amsterdam.

www.jasnoshutters.nl