Eisen voor hypotheekverstrekkers versoepeld

Door: Businesslaunch.biz  26-03-2008
Trefwoorden: Hypotheek, Restaurant, Communicatie

Eisen voor hypotheekverstrekkers versoepeld
21.03.2008 - De Amerikaanse overheid heeft de restricties op het verstrekken van leningen door Fannie Mae en Freddie Mac versoepeld. Dat is woensdag bekendgemaakt door de toezichthouder OFHEO. De hypotheekverstrekkers krijgen daardoor meer ruimte om hypotheken aan- en door te verkopen.

De maatregel moet zorgen voor lucht op de hypotheekmarkt. Deze resulteert naar verwachting in USD 200 miljard aan liquiditeit voor de markt voor leningen met hypotheken als onderpand.

Als gevolg van diverse boekhoudschandalen bij de hypotheekverstrekkers moesten Fannie Mae en Freddie Mac 30% meer kapitaal aanhouden dan gebruikelijk. Hierdoor stond naar schatting meer dan USD 50 miljard aan kapitaal vast dat normaal gesproken geïnvesteerd kon worden in de hypotheekmarkt. De eis is woensdag teruggeschroefd naar 20% mits de bedrijven kapitaal aantrekken door de verkoop van aandelen.

De huidige maatregel, in combinatie met eerder genomen stappen, moet de Amerikaanse hypotheekreuzen in staat stellen dit jaar voor zeker USD 2 biljoen aan leningen te kopen of garanderen. De bedrijven bezitten of garanderen momenteel ongeveer 15% van de in totaal USD 11,5 biljoen aan Amerikaanse hypotheekschulden.

Fannie en Freddie kopen leningen van banken en andere financiële instellingen. Ze bundelen deze vervolgens als nieuwe financiële producten en verkopen ze door. Dit zorgt voor meer liquiditeit op de hypotheekmarkt.

Bron: pers.nl

Trefwoorden: Communicatie, Huizen, Hypotheek, Krediet, Lenen, Lening, Online, Restaurant, Verzekering, Webwinkel, Winkel

Contact Businesslaunch.biz

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share