Bloedbuizen transportbox Sanquin

Bloedbuizen transportbox Sanquin van Engels Logistiek

Door: Engels Logistiek  21-11-2008
Trefwoorden: Bakken, Gevaarlijk Afval, Laboratoria

In vele honderden verschillende donorcentra verspreid over het gehele land worden dagelijks bij 4000 tot 5000 vrijwillige donoren bloeddonaties verricht. Bij iedere bloeddonatie worden 3 buizen bloed gevuld, welke centraal getest worden binnen de laboratoria van de afdeling NSS (Nationaal Screeningslaboratorium Sanquin) te Amsterdam.

Voor het dagelijkse transport van de tien tot vijftien duizend buizen vanuit het gehele land naar Amsterdam werd gezocht naar een geschikte transportbox. Gezien de aard van de inhoud dient de bak wel aan specifieke voorwaarden te voldoen, te weten aan de zogenaamde ADR wetgeving, het UN 3373 / P650 keurmerk. Een extra eis is dat de temperatuur in de bak niet boven de 30°C mag komen.

Engels Logistiek BV heeft al jaren ervaring in het vervaardigen van ADR/UN goedgekeurde bakken voor zowel medisch transport als voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. De transportbox werd ingericht met speciale rekjes waarin de bloedbuizen geplaatst kunnen worden. Deze rekjes worden, samen met absorptiematjes, in een plastic liner geplaatst en komen in het maatwerk isolatie-interieur in de bak te staan. Ten slotte wordt er een verzegeling aangebracht aan de bak zelf.

Het testen van de binnentemperatuur werd naar tevredenheid door de laboratoria van Sanquin zelf gedaan. De prestaties van de gehele bak werden gemeten en goedgekeurd door het Belgisch Verpakkingsinstituut.

Al deze inspanningen hebben geleid tot twee formaten bakken, de ene is 300x200x233 mm en de ander 400x300x233 mm buitenwerks. In iedere regio wordt met een andere kleur bak gewerkt, zodat meteen duidelijk wordt waar welke bak vandaan komt. Dit wordt nog eens extra vermeld door middel van een opdruk. De bakken zijn verder voorzien van het UN keurmerk en het logo van Sanquin.

Wilt u meer informatie over de bloedbuizen transportbox of andere ADR/UN goedgekeurde bakken neem dan contact op met Engels Logistiek BV of kijk op www.engels.eu.

Trefwoorden: Bakken, Gevaarlijk Afval, Laboratoria, Medisch Transport, Transportbak