"Kunststof treinen" voor NedTrain

"Kunststof treinen" voor NedTrain van Engels Logistiek

Door: Engels Logistiek  27-10-2008
Trefwoorden: Maatwerk, Logistiek, Kunststof

NedTrain is al méér dan 150 jaar specialist in onderhoud en service, reiniging en revisie van rollend materieel. De Nederlandse Spoorwegen is de grootste klant van NedTrain. Om de efficiency binnen de NedTrain onderhoudswerkplaatsen te verbeteren heeft Engels Logistiek BV 85 maatwerk verplaatsbare onderdelenkasten gemaakt in haar eigen “special products” afdeling in Eindhoven.

Onderhoud aan treinen vindt plaats in onderhoudswerkplaatsen. Een werkplaats is, simpel gesteld, 200 meter overdekte sporen. De loopafstand vanaf de werkplek naar het magazijn is dus gemiddeld ruim 100 meter. Om de efficiency binnen de NedTrain onderhoudswerkplaatsen te verbeteren wordt per materieelserie de top 50 meest gebruikte onderdelen bij de trein geleverd.

Een harde eis om voorbereid te zijn op de implementering van RFID, was dat de maatwerk onderdelenkasten geheel in kunststof moeten worden uitgevoerd, met een minimum aan metalen onderdelen. Metaal verstoort namelijk het RFID signaal en daardoor de scan-nauwkeurigheid.

De kasten zijn inmiddels in gebruik genomen op de 4 grotere werklocaties van NedTrain, te weten Ommen, Leidschendam, Amsterdam en Maastricht.

Trefwoorden: Kunststof, Logistiek, Maatwerk, Maatwerk Bakken, Materiaalkast, Palletboxen, Rfid,