Eurinpro ontwikkelt pan-Europese vastgoedoplossing op maat voor BAX Global

Door: Eurinpro  20-12-2005

Brussel, 8 december 2005 – Eurinpro voorziet BAX Global, een leidende logistieke dienstverlener, van een pan-Europese logistieke vastgoedoplossing, bestaand uit distributiecentra in Tsjechië, Spanje en Denemarken. Eurinpro bouwt op dit moment het nieuwe distributiecentrum in Praag, ter grootte van bijna 15.000 m² en zal in januari 2007 beginnen met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Gerona (ES). In Kopenhagen zocht Eurinpro een bestaand distributiecentrum dat BAX Global sindsdien in gebruik heeft genomen.

BAX Global vroeg Eurinpro in december 2004 drie distributiecentra te ontwikkelen voor de opslag, assemblage en distributie van hoogwaardige elektronische apparatuur. Na een analyse van de logistieke en zakelijke behoeften van BAX Global ontwikkelde Eurinpro een totaaloplossing toegesneden op de wensen van de klant: ontwerpen op maat op drie strategische locaties verspreid over Europa. Naast een bestaand magazijn in Kopenhagen (Denemarken), identificeerde Eurinpro Modletice (nabij Praag in Tsjechië) en Gerona (Spanje) als strategische uitvalspunten voor de distributie naar Centraal en Oost-Europa en Zuid-Europa.

BAX Global koos voor Eurinpro omdat het bedrijf volledig tegemoet kan komen aan de complexe internationale behoeften. Camiel Vennekens, Business Project Manager EMEA van BAX Global, vat samen: “We hebben voor een samenwerking met Eurinpro gekozen vanwege hun unieke aanpak. De magazijnontwerpen en huurcontracten op maat, in combinatie met de strategische locaties en de snelle projectontwikkeling, zorgen ervoor dat Eurinpro als enige kan beantwoorden aan al onze vereisten.”

Hub voor Centraal en Oost Europa in Modletice (Tsjechië)
Op dit moment ontwikkelt Eurinpro voor BAX Global de centrale hub voor distributie naar Centraal en Oost Europa. De site van 30.000 m² in Modletice bevindt zich op het knooppunt van de grootste snelweg van Tsjechië en de toekomstige ring rond Praag. De hub ligt dichtbij de luchthaven en in de richting van Brno, de belangrijkste logistieke as van Tsjechië.

Camiel Vennekens van BAX Global: “Het feit dat Eurinpro deze site uitkoos, toont aan dat we op dezelfde golflengte zitten wat betreft het belang van strategische locaties. Dit distributiecentrum zal een cruciale rol spelen in ons Europese netwerk vanwege zijn ligging op het kruispunt van het West- en Oost-Europese wegennet.”

Eurinpro ontwikkelt het 14.489 m² grote magazijn na een grondige analyse van de logistieke en zakelijke vereisten van BAX Global. Het distributiecentrum wordt voorzien van:

- Mezzanine van 2.250 m² en speciale interne vrije hoogte van 12,2 meter.
- Vijftien loading docks en een gelijkvloerse poort
- Supervlakke vloer met een draagkracht van 50 kN/m² (8 psi)
- ESFR sprinklersysteem K25, samen met brandslangen en brandblusapparaten
- 375 m² kantoorruimte

Daarnaast zal het voldoen aan de hoogste technische specificaties en brand- en veiligheidsnormen. Eurinpro heeft de oplevering van het distributiecentrum afgestemd op het tijdsschema van de klant: BAX Global kan op 1 februari 2006 in Praag van start.

Over Eurinpro
Eurinpro ontwikkelt en investeert in logistieke vastgoedoplossingen op maat. Eurinpro ontwikkelt geen standaardprojecten die het vervolgens te huur of te koop aanbiedt, maar ontwikkelt altijd op verzoek van een klant. Eigen adviseurs van Eurinpro beheren alle aspecten van de projectontwikkeling, van aankoop van de grond tot financiering en supervisie van onderaannemers. Eurinpro koopt de grond zelf aan, waardoor de klant geen financieel eigendomsrisico voor het project draagt.
Eurinpro is actief in België, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Japan en de VS. Vanuit deze landen heeft Eurinpro de laatste vijf jaar distributiecentra ontwikkeld met een totale oppervlakte van 1,2 miljoen m² en een waarde van EUR 750 miljoen.

Meer informatie over Eurinpro vindt u op www.eurinpro.com

Over BAX Global

BAX Global is een 2,4 miljard $ bedrijf actief in supply chain management en transportoplossingen. BAX Global biedt multimodaal logistiek management voor B2B transporteurs via een wereldwijd netwerk van bijna 500 kantoren en 12.000 medewerkers in 133 landen. BAX Global is gespecialiseerd in vrachttransport en –management en contractlogistiek. Het bedrijf biedt gespecialiseerde diensten voor lucht- en ruimtevaart, automotive, hi-tech, retail en gezondheidszorg. Meer informatie over BAX Global vindt u op  www.baxglobal.com


Contact Eurinpro

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share