FARADAY STOOL: nieuw nederlands ontwerp

FARADAY STOOL: nieuw nederlands ontwerp van Faraday Stool

Door: Faraday Stool  23-01-2008
Trefwoorden: Design, Interieur, Faraday Stool

NIEUW: FARADAY STOOL
Wij, Teun Fleskens en Ingmar Cramers, zijn een ontwerpersduo afkomstig van de Design Academy Eindhoven. Onze Studio heeft geen naam, want die doet er niet toe. Het enige wat er toe doet is het uiteindelijke resultaat; een product dat een uniforme taal spreekt, dat uniforme vragen stelt. Een product dat beleefd kan worden.
De Faraday Stool is het nieuwste product dat zijn weg naar de markt heeft gevonden. Vernoemd naar Michael Faraday, de beroemde Engelse natuurkundige die veel van onze huidige kennis van het elektromagnetisme en de elektrochemie fundeerde.
De kruk is geboren uit de mogelijkheden van het gebruikte materiaal, en is daarmee zo efficiënt mogelijk geconstrueerd. Het resultaat is ontzettend
licht, sterk, transparant én ergonomisch. De Faraday Stool is leverbaar in drie varianten; gekleurde poedercoating, RVS of verchroomd, optioneel met een lederen zitje. Zonder dit zitje stelt het ontwerp meer vragen, lijkt het meer een object. Mét zitje wordt het ontwerp duidelijker een kruk dan een object. Hoe dan ook, interieur of exterieur, het is een transparant en markant ontwerp tegenlijk, en schikt zich daarmee naar de ruimte waar het in staat.

Meer informatie via
www.faradaystool.com

Trefwoorden: Design, Faraday Stool, Ingmar Cramers, Interieur,