Fiets verzekeren op vakantie: Reisverzekering biedt onvoldoende dekking

Door: Geld.nl BV  07-05-2014
Trefwoorden: Reisverzekering

Fietsvakanties worden elk jaar populairder, maar reisverzekeringen doen hier weinig mee, constateert vergelijkingssite Geld.nl. De meeste doorlopende reisverzekeringen vergoeden bij schade of diefstal namelijk onvoldoende om een nieuwe fiets van te kopen, blijkt uit eigen onderzoek van de financiële vergelijkingssite. De meeste reisverzekeringen vergoeden maximaal 250 tot 500 euro per fiets of per persoon. “Vakantiegangers gebruiken voor een fietsvakantie meestal dure stads- of sportfietsen die al snel 1.000 euro of meer kosten. Bij diefstal moet je dan honderden euro’s zelf betalen”, zegt Amanda Bulthuis van Geld.nl Van de 34 reisverzekeraars die Geld.nl vergeleek, bieden er 29 een vergoeding tussen de 250 en 500 euro. Bij de meeste daarvan geldt de dekking per fiets. Aon en FBTO hanteren echter een dekking van 500 euro per polis. “Dit betekent dat als je met je gezin op fietsvakantie gaat en er meerdere fietsen worden gestolen, de dekking van die reisverzekeringen al helemaal ontoereikend is”, licht Bulthuis toe.Uitgebreidste dekking bij Aegon, Hema en Nederlanden van Nu Reisverzekeraars Aegon, HEMA en Nederlanden van Nu bieden op hun standaard doorlopende reisverzekering echter een dekking van maar liefst 1.250, 2.500 en 5.000 euro per polis. Dit komt doordat deze verzekeraars als enige geen onderscheid maken voor fietsen in hun bagagedekking.Op fietsvakantie? Controleer verzekering voor vertrek “Omdat de dekkingen zo uiteenlopen, is het extra belangrijk de reisverzekering goed te controleren voor je op fietsvakantie gaat”, zegt Bulthuis van Geld.nl. “Als je reisverzekering niet voldoende dekking biedt, kun je bijvoorbeeld overstappen naar een verzekeraar met een betere dekking. Maar je kunt ook kijken of je bij je huidige verzekeraar je de dekking kunt uitbreiden.” Bij de Europeesche, VerzekerUzelf.nl en Bruns ten Brink kan de consument met een module voor sportuitrusting bijvoorbeeld de fietsdekking uitbreiden tot 2.500 euro. Deze dekking is niet alleen voor sportfietsen, maar ook elektrische fietsen en gewone stadsfietsen kunnen hiermee worden verzekerd. Een andere optie is een speciale fietsverzekering afsluiten. Zeker voor dure fietsen is dat verstandig, volgens Bulthuis. “Je fiets is dan namelijk niet alleen goed verzekerd tijdens je vakantie, maar ook gewoon in Nederland, als deze bijvoorbeeld wordt gestolen bij de supermarkt. Daarnaast kun je deze verzekering ook uitbreiden met bijvoorbeeld een dekking voor schade of pechhulp.”

Trefwoorden: Reisverzekering

Ander nieuws en updates van Geld.nl BV

24-12-2014

Eigen risico verhogen minder populair

Voor het eerst sinds jaren verhogen minder Nederlanders hun eigen risico voor de zorgverzekering. Dit concludeert de vergelijkingssite Geld.nl op basis van eigen onderzoek.


09-09-2014

Jonge bestuurder, pas op met eigen risico!

Automobilisten jonger dan 24 jaar worden bij een schade aan hun eigen auto door veel verzekeraars extra benadeeld. Zij krijgen niet alleen te maken met een terugval in schadevrije jaren en dus een hogere premie, maar betalen bij een (beperkt) casco verzekering vaak ook nog een extra eigen risico.


29-07-2014

Nieuwe regels schadevrije jaren ongunstig voor beginnend bestuurder

Jonge automobilisten worden bij het claimen van een schade vanaf 2016 nog harder gestraft door hun autoverzekeraar. Dit constateert de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Conform het plan van het Verbond van Verzekeraars leveren automobilisten vanaf 1 januari 2016 bij een schade altijd 5 schadevrije jaren in. Voor een beginnend bestuurder, met weinig tot geen schadevrije jaren, betekent dit plan dat hij bij één schade zoveel negatieve schadevrije jaren krijgt dat overstappen lastig wordt.


28-04-2014

Voorwaarden voortijdig beëindigen deposito – Grote verschillen

De boetes die spaarders betalen als ze hun deposito voortijdig beëindigen, verschillen enorm tussen banken onderling. Dit constateert de financiële vergelijkingssite Geld.nl op basis van een eigen onderzoek.


25-03-2014

Oppassen met de nieuwwaarderegeling autoverzekering

De nieuwwaarderegeling voor een auto verschilt enorm per verzekeraar. Zo geldt de vergoeding bij bepaalde verzekeraars alleen voor auto's tot een maximumbedrag. Ook verschilt de duur van de nieuwwaarderegeling van de autoverzekering en soms vindt er na een jaar toch afschrijving plaats. Dit blijkt uit een rondgang van Geld.nl.


25-02-2014

Spaarder levert 2,3 miljard in door inflatie

Nederlandse spaarders zagen in 2013 het spaargeld op hun vrij opneembare spaarrekeningen 2,3 miljard euro minder waard worden. Dit blijkt uit een berekening van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.


14-11-2013

Hogere korting op zorgpremie met vrijwillig eigen risico

Consumenten besparen in 2014 gemiddeld ruim 21 procent op de zorgpremie als zij kiezen voor het maximale vrijwillig eigen risico van 500 euro. Dit komt neer op een gemiddelde besparing van 236 euro op jaarbasis. Bij sommige zorgverzekeraars loopt de besparing zelfs op tot bijna een kwart van de premie, blijkt uit een berekening van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.


11-09-2013

Hoge rente staatslening goed nieuws voor spaarder

De rente voor staatsleningen stijgt de afgelopen maanden. Dit is goed nieuws voor spaarders, omdat de depositorentes hierdoor ook aan het stijgen zijn.


02-08-2013

Rekening zorgaanbieder controleren gebeurt vaker

De rekening van de zorgaanbieder controleren is steeds belangrijker voor de consument. Dat komt vooral door het stijgende risico, merken de verzekeraars. Daarnaast draagt de berichtgeving omtrent fraude en verspilling in de zorg bij aan het beter controleren van de rekening van de zorgaanbieders. Dat blijkt uit een inventarisatie van Geld.nl.


07-05-2013

‘Doorlopende reisverzekering zelden voordeliger’

Hoewel meer dan driekwart van alle vakanties door Nederlanders wordt verzekerd met een doorlopende reisverzekering, is dit zelden de voordeligste optie. Uit een onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt dat een kortlopende reisverzekering vaak voordeliger is.


Spaarrente ontwikkeling - ‘Rentes zullen nog verder dalen ’ van Geld.nl BV thumbnail
04-04-2013

Spaarrente ontwikkeling - ‘Rentes zullen nog verder dalen ’

Sinds 2008 zijn de rentetarieven voor spaarrekeningen en deposito’s niet zo laag geweest als nu. Toch zullen de spaarrentes nog verder dalen, verwacht Amanda Bulthuis van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.


01-03-2013

‘Kosten studentenkrediet bank torenhoog’

Studenten die een studentenkrediet bij een bank afsluiten, hebben na afloop van de lening soms bijna het dubbele terugbetaald aan rente en aflossing. Dat blijkt uit berekeningen van vergelijkingssite .


31-01-2013

Lenen relatief duurder voor consument ondanks historisch lage rente

Banken kunnen momenteel veel goedkoper geld lenen op de geld- en kapitaalmarkten. Toch blijven de leenrentes voor consumenten nagenoeg gelijk, zo blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingssite Geld.nl.


21-01-2013

Ook rente kinderspaarrekening fors omlaag

De kaalslag in spaarrentes die de afgelopen maanden is ingezet heeft daarmee nu ook de kinderspaarrekeningen bereikt, constateert vergelijkingssite Geld.nl.