Jonge bestuurder, pas op met eigen risico!

Door: Geld.nl BV  09-09-2014
Trefwoorden: Auto Verzekering, Goedkope Autoverzekering, Goedkoopste Autoverzekering

Dit blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. “Verzekeraars zeggen dat ze een hoger eigen risico hanteren om te voorkomen dat jonge bestuurders een hogere premie betalen dan nu al het geval is. Maar als je kijkt naar de premies blijkt dat een verzekering met een hoog ‘jeugd eigen risico’ niet per se goedkoper is”, zegt Paul Huibers van Geld.nl. Risicobestuurder betaalt meer 17 van 36 autoverzekeraars die Geld.nl onderzocht, hanteren een extra eigen risico bij casco schades voor bestuurders jonger dan 24 jaar. Het gaat dus om schades aan je eigen auto die alleen worden vergoed door een (beperkt) casco verzekering. Gemiddeld betalen jonge automobilisten 200 euro meer eigen risico dan oudere bestuurders. “Verzekeraars zien automobilisten tot 24 jaar als een risicogroep. Daarom betalen zij meer premie dan een oudere automobilist”, legt Huibers uit. “Blijkbaar vinden sommige verzekeraars het risico van deze groep zo groot dat jonge bestuurders ook nog eens een extra eigen risico betalen bij casco schades.” Een woordvoerder van verzekeraar Generali onderschrijft dit. “Wij hanteren een klein extra eigen risico van 65 euro bij volledig casco schades. Dit doen we omdat we zien dat juist jongere rijders vaker een beroep hierop doen. We vinden het niet terecht om andere verzekerden hiervoor te laten betalen.” Verzekeraar a.s.r., die ook de merken Budgio en Ditzo voert, hanteert bij haar autoverzekeringen geen extra eigen risico voor jongeren. De verzekeraar houdt bij de berekening van de premie namelijk al rekening met de leeftijd van de hoofdbestuurder. “Een andere mogelijkheid is om per schade een hoger eigen risico te rekenen. Maar wij hebben gekozen voor een algemeen hogere premie die past bij deze doelgroep”, licht een woordvoerder toe. Premie niet lager bij hoger eigen risico Volgens deze redenatie zouden autoverzekeringen waarbij je als jongere geen extra eigen risico betaalt, duurder moeten zijn. Maar dit is niet het geval, constateert Huibers van Geld.nl. “Als wij voor verschillende jonge automobilisten een berekening maken, staan bovenaan de vergelijking ook verzekeraars die geen extra eigen risico hanteren en toch goedkoper zijn dan verzekeraars dit die wel doen.” Huibers raadt jongeren daarom aan extra goed naar het eigen risico te kijken als zij een (beperkt) casco verzekering afsluiten. “Een goedkope verzekering zonder extra eigen risico kan je bij een schade al snel honderden euro’s schelen.”

Trefwoorden: Auto Verzekering, Autoverzekering Jongeren, Autoverzekering Vergelijken, eigen risico autoverzekering, Goedkoopste Autoverzekering, Goedkope Autoverzekering,

Ander nieuws en updates van Geld.nl BV

24-12-2014

Eigen risico verhogen minder populair

Voor het eerst sinds jaren verhogen minder Nederlanders hun eigen risico voor de zorgverzekering. Dit concludeert de vergelijkingssite Geld.nl op basis van eigen onderzoek.


29-07-2014

Nieuwe regels schadevrije jaren ongunstig voor beginnend bestuurder

Jonge automobilisten worden bij het claimen van een schade vanaf 2016 nog harder gestraft door hun autoverzekeraar. Dit constateert de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Conform het plan van het Verbond van Verzekeraars leveren automobilisten vanaf 1 januari 2016 bij een schade altijd 5 schadevrije jaren in. Voor een beginnend bestuurder, met weinig tot geen schadevrije jaren, betekent dit plan dat hij bij één schade zoveel negatieve schadevrije jaren krijgt dat overstappen lastig wordt.


07-05-2014

Fiets verzekeren op vakantie: Reisverzekering biedt onvoldoende dekking

De meeste doorlopende reisverzekeringen vergoeden bij schade of diefstal onvoldoende om een nieuwe fiets van te kopen, blijkt uit eigen onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.


28-04-2014

Voorwaarden voortijdig beëindigen deposito – Grote verschillen

De boetes die spaarders betalen als ze hun deposito voortijdig beëindigen, verschillen enorm tussen banken onderling. Dit constateert de financiële vergelijkingssite Geld.nl op basis van een eigen onderzoek.


25-03-2014

Oppassen met de nieuwwaarderegeling autoverzekering

De nieuwwaarderegeling voor een auto verschilt enorm per verzekeraar. Zo geldt de vergoeding bij bepaalde verzekeraars alleen voor auto's tot een maximumbedrag. Ook verschilt de duur van de nieuwwaarderegeling van de autoverzekering en soms vindt er na een jaar toch afschrijving plaats. Dit blijkt uit een rondgang van Geld.nl.


25-02-2014

Spaarder levert 2,3 miljard in door inflatie

Nederlandse spaarders zagen in 2013 het spaargeld op hun vrij opneembare spaarrekeningen 2,3 miljard euro minder waard worden. Dit blijkt uit een berekening van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.


14-11-2013

Hogere korting op zorgpremie met vrijwillig eigen risico

Consumenten besparen in 2014 gemiddeld ruim 21 procent op de zorgpremie als zij kiezen voor het maximale vrijwillig eigen risico van 500 euro. Dit komt neer op een gemiddelde besparing van 236 euro op jaarbasis. Bij sommige zorgverzekeraars loopt de besparing zelfs op tot bijna een kwart van de premie, blijkt uit een berekening van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.


11-09-2013

Hoge rente staatslening goed nieuws voor spaarder

De rente voor staatsleningen stijgt de afgelopen maanden. Dit is goed nieuws voor spaarders, omdat de depositorentes hierdoor ook aan het stijgen zijn.


02-08-2013

Rekening zorgaanbieder controleren gebeurt vaker

De rekening van de zorgaanbieder controleren is steeds belangrijker voor de consument. Dat komt vooral door het stijgende risico, merken de verzekeraars. Daarnaast draagt de berichtgeving omtrent fraude en verspilling in de zorg bij aan het beter controleren van de rekening van de zorgaanbieders. Dat blijkt uit een inventarisatie van Geld.nl.


07-05-2013

‘Doorlopende reisverzekering zelden voordeliger’

Hoewel meer dan driekwart van alle vakanties door Nederlanders wordt verzekerd met een doorlopende reisverzekering, is dit zelden de voordeligste optie. Uit een onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt dat een kortlopende reisverzekering vaak voordeliger is.


Spaarrente ontwikkeling - ‘Rentes zullen nog verder dalen ’ van Geld.nl BV thumbnail
04-04-2013

Spaarrente ontwikkeling - ‘Rentes zullen nog verder dalen ’

Sinds 2008 zijn de rentetarieven voor spaarrekeningen en deposito’s niet zo laag geweest als nu. Toch zullen de spaarrentes nog verder dalen, verwacht Amanda Bulthuis van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.


01-03-2013

‘Kosten studentenkrediet bank torenhoog’

Studenten die een studentenkrediet bij een bank afsluiten, hebben na afloop van de lening soms bijna het dubbele terugbetaald aan rente en aflossing. Dat blijkt uit berekeningen van vergelijkingssite .


31-01-2013

Lenen relatief duurder voor consument ondanks historisch lage rente

Banken kunnen momenteel veel goedkoper geld lenen op de geld- en kapitaalmarkten. Toch blijven de leenrentes voor consumenten nagenoeg gelijk, zo blijkt uit een inventarisatie van vergelijkingssite Geld.nl.


21-01-2013

Ook rente kinderspaarrekening fors omlaag

De kaalslag in spaarrentes die de afgelopen maanden is ingezet heeft daarmee nu ook de kinderspaarrekeningen bereikt, constateert vergelijkingssite Geld.nl.