Premieverhoging autoverzekeringen

Premieverhoging autoverzekeringen van Geld.nl BV

Door: Geld.nl BV  20-09-2011
Trefwoorden: Auto Verzekering, Goedkope Autoverzekering, Goedkoopste Autoverzekering

EINDHOVEN - Diverse autoverzekeringsmaatschappijen hebben onlangs hun premies verhoogd. Volgens Geld.nl is het einde van deze trend nog niet in zicht en zullen steeds meer autoverzekeringsmaatschappijen hun prijzen verhogen. Consumenten die hun autoverzekering oversluiten, kunnen echter veel besparen op deze premieverhogingen.

De premieverhogingen die verzekeraars doorvoeren zijn in de meeste gevallen behoorlijk hoog. Het gaat om verhogingen van soms wel 30 procent. Zo verhoogde ASR Verzekeringen de premie met 8 tot 10 procent. Bij Generali gingen premies met soms wel 15 procent omhoog en bij Onna-Onna werden deze zomer premieverhogingen van 20 procent doorgevoerd.

Verzekeringsmaatschappijen in Nederland zijn verplicht hun klanten op de hoogte te stellen van premieverhogingen of een wijziging in de voorwaarden. “Als je zo’n brief krijgt, hoef je de verhoging echter niet zonder meer te accepteren”, stelt Paul Huibers van Geld.nl. “Zodra er iets wijzigt in de premie of de voorwaarden, mag je altijd binnen 30 dagen de autoverzekering overzetten naar een andere verzekeraar.”

Veel verzekeraars zien zich genoodzaakt hun premie te verhogen, omdat ze de afgelopen jaren te lage premies hebben gehanteerd. Door de toenemende concurrentie van goedkopere internetverzekeraars werden veel traditionele autoverzekeraars gedwongen hun prijzen te verlagen, met als gevolg dat de premies niet meer kostendekkend waren.

De Nederlandsche Bank (DNB) uitte al eerder haar zorgen over de te lage premies voor autoverzekeringen. DNB heeft er daarom bij alle autoverzekeraars op aangedrongen grotere reserves aan te leggen, zodat zij in de toekomst beter bestand zijn tegen financiële tegenslagen.

Trefwoorden: Auto Verzekering, Autoverzekering Vergelijken, Goedkoopste Autoverzekering, Goedkope Autoverzekering

Andere producten en diensten van Geld.nl BV

Zorgverzekering stopzetten in zorgseizoen lastig vanwege informatiegebrek van Geld.nl BV thumbnail
25-11-2011

Zorgverzekering stopzetten in zorgseizoen lastig vanwege informatiegebrek

Begin november hadden slechts drie van de tweeëndertig zorgverzekeringen de premies voor het nieuwe jaar bekendgemaakt. Dit blijkt uit een


20-10-2011

Zorgkosten vergelijken helpt met besparen

Eindhoven – Minder naar de huisarts of tandarts gaan levert geen financieel voordeel op de zorgkosten stelt de financiële vergelijkingssite


De beste rente op spaarrekening van Geld.nl BV thumbnail
20-07-2011

De beste rente op spaarrekening

Spaarrentes verder gestegen ENSCHEDE - Uit een inventarisatie van de financiële vergelijkingswebsite Geld.nl door een vergelijking rentetarieven spaarrekeningen van verschillende