Denken als een hacker is belangrijk voor IT-security

Denken als een hacker is belangrijk voor IT-security van International Management Forum

Door: International Management Forum  16-03-2009
Trefwoorden: Opleiding, Informatiebeveiliging, Post-hbo

Eindhoven 16 maart 2009 - International Management Forum (IMF) start in september 2009 met de Post-HBO opleiding Information Security Technology Professional. De opleiding gaat in op de actuele dreigingen en beveiligingsmogelijkheden van computersystemen en netwerken.

Hackers buiten de deur houden blijft voor organisaties een lastige opgave. Dit jaar zijn er weer talrijke meldingen geweest over bedrijfssystemen die gehackt zijn met vaak vergaande gevolgen. IMF springt in op deze gebeurtenissen en heeft een opleiding ontwikkeld die inzicht geeft in hoe IT-Security adequaat ingericht dient te worden met aansluiting op de IT-infrastructuur en bedrijfssystemen.

Hackers buiten de deur houden kan op verschillende manieren; 100% beveiliging is echter een utopie en daarnaast vaak onnodig en ongewenst. Binnen de Post-HBO opleiding leert men welke mogelijkheden hackers hebben om in te breken op netwerken of systemen. Aan de hand van theorie en praktijkcases wordt geleerd hoe een hacker e-mail onderschept, netwerken scant, websites compromitteert èn wat hier tegen gedaan kan worden.

Directeur van IMF Antoinetta van Bellekom, verwacht een grote belangstelling voor de opleiding. “Met de Post-HBO opleiding Information Security Technology Professional, spelen we in op een grote behoefte binnen de markt. De opbouw van de lessen is zodanig dat ook niet-technische deelnemers de opleiding met goed gevolg kunnen afsluiten. De deelnemers bieden wij een passend en uitdagend leertraject aan met deskundige docenten uit het bedrijfsleven.”

International Management Forum (IMF) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Financiële, HRM en ICT-vakgebied. IMF is al bijna 20 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 11 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Trefwoorden: Informatiebeveiliging, Opleiding, Post-hbo

Contact International Management Forum

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share