Fraude is zo gepleegd

Door: International Management Forum  21-04-2009
Trefwoorden: Fraude, Imf, Anti-fraude

Eindhoven 9 april 2009 – International Management Forum (IMF) start in mei 2009 met de schriftelijke opleiding Anti-Fraude Professional. De opleiding geeft inzicht geeft in hoe een anti-fraude programma ontwikkeld en geïmplementeerd kunnen worden binnen bedrijven.

Fraude komt niet alleen voor in grote bedrijven, kleine bedrijven blijken net zo fraudegevoelig te zijn. Ruim 85% van alle organisaties heeft de afgelopen jaren te maken gehad met fraude, blijkt uit onderzoek van HDP-AristA. IMF speelt in op de behoefte aan expertise op het gebied van fraude en ontwikkelde de opleiding Anti-Fraude Professional. De opleiding is (mede) gebaseerd op de eisen die de Association of Certified Fraud Examiners (ACFE) stelt aan de titel Certified Fraud Examiner (CFE).

Directeur van IMF Antoinetta van Bellekom, geeft aan dat er grote belangstelling is voor de opleiding met name vanuit het bank- en verzekeringswezen. “Met de opleiding Anti-Fraude Professional spelen we in op de behoefte binnen de markt. Maatregelen tegen interne maar ook externe fraude worden vaak pas genomen als er iets mis is gegaan en er gaat vaak iets mis! Binnen de opleiding leert men om frauderisico’s binnen de organisatie vroegtijdig te identificeren, te analyseren en te minimaliseren.”

International Management Forum (IMF) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het Security, Financiële, HRM en IT-vakgebied. IMF is al bijna 20 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 11 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Trefwoorden: Anti-fraude, Fraude, Imf

Contact International Management Forum

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share