Ontslag als maatregel tegen de crisis?

Ontslag als maatregel tegen de crisis? van International Management Forum

Door: International Management Forum  25-03-2009
Trefwoorden: Hrm, Ontslag, Ontslagrecht

Eindhoven 26 maart 2009 - De economische teruggang heeft invloed op de arbeidsmarkt. Bijna 70% van de bedrijven geeft aan maatregelen te treffen om de effecten van de economische teruggang het hoofd te bieden, blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het afstoten van tijdelijk personeel wordt door ruim 20% genoemd als maatregel. De overgrote meerderheid van bedrijven ziet weinig in werktijdverkorting (2%) en een kwart van de bedrijven neemt andere maatregelen zoals het terugbrengen van kosten. Bedrijven zien het ontslaan van personeel als mogelijke maatregel voor in de toekomst.

De meeste HR Professionals zijn al geconfronteerd met de invloed van de economische teruggang op de arbeidsmarkt. Bij het adviseren van het management over het ontslaan van personeel. Het ontslaan van werknemers of het samenstellen van een kostenbesparende strategie, voor de organisatie, waar ontslag een onderdeel van is.

In deze tijd kunnen HR Professionals niet om de actuele kennis van het ontslagrecht heen. Een onjuiste beslissing heeft immers financiële en niet te vergeten menselijke gevolgen. De cursus ‘Ontslag in de Pratijk’ van International Management Forum (IMF) is in samenwerking met vooraanstaande arbeidsrechtspecialisten samengesteld. De cursus behandelt op een praktische manier alle ins en outs van het ontslagrecht.

International Management Forum (IMF) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitgeven van (veelal schriftelijke) cursussen en opleidingen. Deze sluiten direct aan bij het belangstellingsniveau van professionals en bestrijken onder meer het HRM, Financiële en ICT-vakgebied. IMF is al bijna 20 jaar actief op de Nederlandse markt en sinds 11 jaar ook internationaal. De internationale cursussen en opleidingen worden in meer dan veertig landen verkocht.

Trefwoorden: Hrm, Ontslag, Ontslagrecht

Contact International Management Forum

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share