Spaargarantie in Europa wordt 100.000 euro

Spaargarantie in Europa wordt 100.000 euro van Lening.me.uk

Door: Lening.me.uk  07-10-2008
Trefwoorden: Advies, Sparen, Bank

De bewindsman deed de uitspraak in de marge van een overleg met zijn EU-collega's. Volgens een medewerker van minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) daarentegen is het overleg nog 'in volle gang' en zijn er nog geen concrete toezeggingen gedaan over de hoogte van de minimumgarantie.

Nederlandse spaarders krijgen nu bij het faillissement van hun bank een garantie tot 38 duizend euro. De Nederlandsche Bank staat hier garant voor. In andere EU-lidstaten ligt dit bedrag hoger of juist lager. Volgens de Ierse minister zou er overeenstemming zijn om het bedrag voor alle lidstaten gelijk te trekken op 100 duizend euro. Het plan is bedoeld om het vertrouwen van spaarders in hun bank te behouden.

Tijdens het overleg in Luxemburg breken de ministers zich ook het hoofd over de aanpak van de torenhoge bonussen, ook na een wanprestatie, voor bestuurders van banken.

bron: http://www.fok.nl

Trefwoorden: Advies, Bank, Bonussen, Briljant, Eu-lidstaten, Financiën, Minimumgarantie, Minister, Spaarder, Spaartegoeden, Sparen, Vertrouwen,