Paradigit en Computerland stellen goedgekeurde leveringsvoorwaarden aan de markt beschikbaar

Door: Paradigit Retail  04-08-2009
Trefwoorden: Garantie, Computerwinkel, Leveringsvoorwaarden

Paradigit en Computerland stellen goedgekeurde leveringsvoorwaarden aan de markt beschikbaar

 

Paradigit Computers en Computerland hebben vandaag hun algemene voorwaarden voor de verkoop aan consumenten gewijzigd. Ook stellen zij deze Consumenten Computer Leveringsvoorwaarden 2009 (CCLV-2009) ter beschikking aan de Nederlandse computerretailers. Dit gezamenlijk initiatief is ontstaan toen zij constateerden dat in de hele branche onduidelijkheid bestaat over de toepassing van de wet ‘Koop en Garantie’.

 

De CCLV-2009 zijn opgesteld in samenwerking met mr. Bieleveld van advocatenkantoor Boekel De Nerée, die eerder brancheorganisatie Uneto adviseerde over de wettelijke aspecten omtrent koop en garantie. De Consumentenautoriteit heeft de CCLV-2009 getoetst. De CCLV-2009 zijn kosteloos beschikbaar op de websites van Paradigit en Computerland.

 

Ron van Zelst, retailmanager van Computerland: “De klant wist niet in iedere winkel waar hij aan toe was. Nu leggen we een standaard neer waar consumenten in de hele Nederlandse computermarkt hun voordeel mee kunnen doen. Met deze voorwaarden weet de consument zeker dat zijn rechten worden gerespecteerd.”

 

Arjen de Koning, CEO van de Paradigit Groep: “Retailers hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden. Ze kunnen er zeker van zijn dat de CCLV-2009 in overeenstemming zijn met de wet en met de toepassing daarvan door de Consumentenautoriteit. Natuurlijk kostte de totstandkoming van de nieuwe voorwaarden tijd en geld, maar ik vind dat je als ondernemer je verantwoordelijkheid moet nemen wanneer je de branche vooruit kunt helpen.”

 

 

Over de Paradigit Groep
De Paradigit Groep is sinds 1992 actief in de computerbranche met de verkoop aan consumenten, bedrijven, overheid en onderwijs. Paradigit stelt zich als doel om optimale klanttevredenheid te realiseren door haar eindgebruikers uitstekend te adviseren over en te bedienen met kwaliteitsproducten, voorzien van levenslange ondersteuning. De Paradigit Groep kent een omzet van 129 miljoen euro (boekjaar 2007), verkoopt meer dan 120.000 computers per jaar en heeft daarmee een marktaandeel van ruim 4% van de totale Nederlandse markt. Bij de Paradigit Groep zijn 600 medewerkers in dienst. PDC B.V. fungeert als hoofdkantoor, logistiek dienstverlener en inkoopcombinatie.

 

CEO Arjen de Koning is Entrepreneur of the Year 2004.

 

Paradigit Retail B.V. levert onder de handelsnaam Paradigit Computers een uitgebreid assortiment notebooks, computersystemen van A-merken en van eigen prijswinnend fabricaat, componenten en randapparatuur in 21 winkels verspreid over Nederland. Paradigit is in oktober 2008 voor het derde jaar op rij door Elsevier Retail uitgeroepen tot beste computerwinkel. Ook de Retail Jaarprijs Vakjury beoordeelde Paradigit als beste computerwinkel.

 

Andere onderdelen van de Paradigit Groep zijn Skool Automatisering, specialist in het primair en voortgezet onderwijs, en ISL Automatisering, leverancier van hardware- en automatiseringsprojecten in de zakelijke markt. De focus van beide bedrijven ligt op het ontzorgen van het ICT-beheer bij hun klanten.

 

 

Over Computerland

Met 15 fysieke winkels en een webwinkel is Computerland prominent aanwezig in de Nederlandse markt. Het motto “de NO-NONSENSE computerwinkel” is de drijvende kracht achter voortdurende expansie. Met een altijd scherpe prijsstelling maakt Computerland de nieuwste technologie bereikbaar voor hobbyisten, zelfbouwers en iedereen die alles uit zijn computerbudget wil halen. Computerland is de kostenbewuste computerspecialist.

 

Trefwoorden: Cclv, Cclv-2009, Computerland, Computerretail, Computerwinkel, Consumenten Computer Leveringsvoorwaarden, Consumentenautoriteit, Garantie, Leveringsvoorwaarden, Paradigit,