Gemeente Tilburg zet duurzaamheidsbeleid voort met LED straatverlichting

Gemeente Tilburg zet duurzaamheidsbeleid voort met LED straatverlichting van Philips Lighting

Door: Philips Lighting  17-09-2008
Trefwoorden: Led, Led Verlichting, Philips

De installatie van Philips UrbanLine is de volgende stap in het duurzaamheidsbeleid van de gemeente. Naast de duurzaamheidsaspecten van de UrbanLine is er ook voor gezorgd dat de nieuwe LED-verlichting voor een aangename en veilige leefomgeving zorgt. UrbanLine heeft kwalitatief goed “wit” licht, wat vooral belangrijk is voor sociale en verkeersveiligheid.

Openbare verlichting draagt bij aan 30 tot 70% van alle gemeentelijk energieverbruik. Vorig jaar plaatsten de gemeente al de meest energiezuinige straatverlichting van Nederland langs de Besterdring. Dat is gebeurd in de vorm van Philips CosmoPolis lampen. Wethouder Marieke Moorman (milieu): "Die lampen kunnen 's nachts gedimd worden, dat heeft een energiebesparing van 39% opgeleverd ten opzichte van de oude lichtinstallatie. Tegelijkertijd is de uitstraling van de openbare ruimte sterk verbeterd."

CosmoPolis is geschikt voor gebieden waar veel licht nodig is, zoals bij verkeerswegen en stadscentra, terwijl UrbanLine gebruikt wordt voor smalle wegprofielen in woongebieden en op fietspaden.

Trefwoorden: Bestering, Cosmopolis, Led, Led Verlichting, Philips, Straatverlichting, Urbanline,