Philips en Gazeley ondertekenen wereldwijde overeenkomst voor de levering van duurzame verlichtingso

Door: Philips Lighting  17-09-2008
Trefwoorden: Samenwerking, Duurzaamheid, Philips

Gazeley is een wereldwijde leverancier van duurzame logistieke ruimte. Door de energiezuinige verlichtingsoplossingen van Philips toe te passen in al zijn bedrijfsactiviteiten, zal Gazeley tot wel 45% aan energiebesparing en reductie van CO2-uitstoot en niet minder dan 83% aan afvalreductie realiseren. Dit zal ook resulteren in kostenvoordelen voor eigenaren/huurders als gevolg van een lagere energienota en in minder behoefte aan onderhoud, terwijl de superieure lichtkwaliteit voor de werknemers een plezierige werkomgeving oplevert.

Jonathan Fenton-Jones, directeur wereldwijde inkoop en duurzaamheid bij Gazeley zegt hierover, “Deze samenwerking markeert een grote stap voorwaarts in onze strategie om geavanceerde duurzaamheidsnormen te leveren aan onze klanten over de hele wereld. De samenwerking met een erkende partner als Philips, toch een onderneming die vooroploopt als het gaat om iets te doen aan de verandering van het milieu, is een belangrijke zakelijke ontwikkeling voor Gazeley en zal ons in staat stellen onze mondiale ecologische voetafdruk aanzienlijk te verminderen, terwijl klanten juist te maken krijgen met toegenomen besparingen op de bedrijfskosten.”

“In het algemeen neemt verlichting ca. 19% van het elektriciteitsverbruik voor zijn rekening. Dit percentage ligt aanzienlijk hoger voor magazijnlocaties,” aldus Berno Ram, Manager duurzaamheid bij Philips Lighting. “Het mooie is dat we alleen door over te schakelen op of door het installeren van energiezuinige verlichting, kunnen bereiken dat het energieverbruik en de energiekosten, de uitstoot van CO2 en de hoeveelheid afval aanzienlijk worden verminderd. Mede hierdoor kunnen magazijnactiviteiten duurzaam worden vanuit een oogpunt van milieu en vanuit zakelijk perspectief. Een win-winsituatie voor alle betrokkenen.”

Gazeley is operationeel in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Spanje, Duitsland, Italië, China, Mexico en India en heeft plannen verder uit te breiden naar het Midden-Oosten, wat betekent dat deze samenwerkingsovereenkomst ten goede zal komen aan de duurzaamheidsnorm van miljoenen vierkante meters opslagruimte in de hele wereld. De twee partijen zijn ook voornemens te gaan samenwerken bij de ontwikkeling van nieuwe verlichtingsoplossingen, die qua duurzaamheid als beste in hun klasse zullen kunnen worden beschouwd.

Trefwoorden: Duurzaamheid, Gazeley, Magazijninrichtingen, Philips, Samenwerking, Verlichtingsoplossingen,