Satyam behaalt Gold Certified Status in Microsoft Partner Program

Door: Satyam  12-09-2006

Organisatie vergroot onderscheidend vermogen met Microsoft-competenties op het gebied van infrastructuur- en datamanagementoplossingen

Amsterdam, 11 september 2006- IT-adviseur en -dienstverlener Satyam Computer Services Ltd. (NYSE: SAY) heeft de Gold Certified Partner Status binnen het Microsoft Partner Program behaald, met competenties op de gebieden Advanced Infrastructure Solutions en Data Management Solutions. Hiermee onderstreept Satyam zijn expertise in en invloed op de technologiemarkt. Als Gold Certified Partner heeft Satyam uitzonderlijke expertise gedemonstreerd op het gebied van Microsoft-technologie en heeft het bedrijf bewezen tegemoet te kunnen komen aan de eisen van klanten.

"Wij zijn erg blij met de Gold Certified Partner Status binnen het Microsoft Partner Program. Deze status onderstreept onze sterke mogelijkheden op het gebied van infrastructuur en datamanagement, én onze kennis en capaciteiten om te werken met Microsoft-technologie en deze te implementeren", zegt Hari Natarajan, senior vice president strategic relationship Microsoft bij Satyam. "De status stelt ons tevens in staat om onze relatie met Microsoft te promoten bij klanten. Dankzij de uitgebreide toegang tot Microsoft-training, -ondersteuning en -marketinginitiatieven kunnen de diensten die we aan onze klanten leveren verder verbeteren."

"Klanten zoeken partnerbedrijven die in staat zijn de kloof tussen zakelijke eisen en technologische mogelijkheden te dichten. Zij moeten kunnen vertrouwen op een partij die op kan treden als expert en adviseur voor hun strategische langetermijnplannen. Microsoft Gold Certified Partners beschikken over gecertificeerde expertise en directe training en ondersteuning van Microsof, en kunnen daardoor een positieve klantervaring bewerkstelligen met onze technologieën", zegt Allison Watson, corporate vice president Worldwide Partner Group, Microsoft Corp. "Wij kennen Satyam de Microsoft Gold Certified Partner-status toe vanwege zijn expertise in het realiseren van klanttevredenheid met onze producten en technologie."

Om de Gold Certified Partner-status te kunnen behalen, moest Satyam een specifieke competentie kiezen waarmee partners zich kunnen onderscheiden onder klanten die een speciale oplossing zoeken. Elke competentie kent een unieke set van eisen en voordelen, waarbij de specifieke skills en diensten van de partner nauwkeurig zijn vastgelegd.

De Advanced Infrastructure Solutions Competency is ontwikkeld voor partners met bewezen expertise in het ontwerpen en/of implementeren van complexe infrastructuuroplossingen, zoals ontwerp en installatie van Active Directory® en Microsoft Integration Server of migratie of inzet van Microsoft Exchange Server. Aangezien klanten steeds meer willen tegen minder kosten, zijn partners met een Advanced Infrastructure Solutions Competency in staat om klanten te helpen met access management-oplossingen, het verbeteren van de efficiency en het terugdringen van beveiligingsrisico's.

"Onze industriepartners stellen ons in staat klanten te voorzien van hoogwaardige oplossingen. Wij kijken daarbij altijd naar manieren om onze relaties te verbeteren", zegt Paul Flessner, senior vice president Server Application bij Microsoft Corp. "Solutions Competencies stellen Microsoft in staat om middelen en trainingen te bieden aan partners die tegemoet willen komen aan eisen van klanten of die zelfs willen overtreffen. De competenties bieden industriepartners tevens een manier om hun expertise te tonen aan klanten die op hen rekenen voor diensten, waaronder het bouwen van kritische infrastructuren zoals outsourcing- en hosting-oplossingen."

De Microsoft Data Management Solutions Competency biedt aanvullende voordelen en ondersteuning voor Microsoft Certified en Gold Certified Partners met bewezen competenties in het implementeren van oplossingen als datawarehousing en andere business intelligence-oplossingen.

Het Microsoft Partner Program werd in oktober 2003 gelanceerd en representeert de grote betrokkenheid van Microsoft bij het succes van partners wereldwijd. Het programma biedt een eenduidige, geïntegreerd partnerraamwerk waarbij de expertise van de partner erkend wordt, zijn impact beloond wordt en Microsoft waarde biedt bij het succesvoller maken van de activiteiten van de partners.