Satyam breidt consultancymogelijkheden in media- en entertainmentsector uit

Door: Satyam  02-08-2006
Trefwoorden: Media, Consultancy, Ict

Ervaren consultants van The Publishing Practice versterken Satyam-team

Eindhoven, 26 juli 2006 - IT-adviseur en -dienstverlener Satyam heeft het uitvoerend managementteam van het gespecialiseerde Britse adviesbureau The Publishing Practice Ltd (TPP) aangetrokken. Dit team gaat de ontwikkeling van een nieuwe Consulting Group voor de wereldwijde media- en entertainmentactiviteiten van Satyam leiden. Met deze uitbreiding kan Satyam kennis van de uitgeverswereld combineren met de technische breedte en schaal op het gebied van wereldwijde dienstverlening van zijn miljardenorganisatie.

De ervaren consultancygroep van TPP bestaat uit onder anderen Mike Abell, Sharon Duckworth en Stephen Ryden-Lloyd. Dankzij hun bijdrage aan de media- en entertainmentactiviteiten kan Satyam strategische consultancydiensten leveren aan, en op projectbasis werken voor de uitgevers-, online-, omroep- en muziekindustrie en daaraan gerelateerde bedrijven. De consultancydiensten van de nieuwe groep vullen bestaande applicatieleveringsdiensten van Satyam aan met nieuwe digitale en online advisering over onderwerpen als content-acquisitie, content publishing en -productie, en de supply chain.

Satyam en TPP vormen sinds 2005 een alliantie. Gezamenlijk hebben ze al enkele succesvolle projecten bij klanten uitgevoerd. Tot de klanten van TPP behoren Blackwell, Elsevier, Financial Times, Harcourt Education, LexisNexis, London Business School, Reed Business Information en Sweet & Maxwell.

Roger Newman, Senior Vice-President van de Europese activiteiten van Satyam: "Met de diepgaande kennis die we met dit ervaren adviesteam in huis halen, nemen we een voorsprong op onze concurrenten in de media- en entertainmentindustrie, zowel in Europa als in de Verenigde Staten. De eerste reacties van onze klanten zijn al zeer bemoedigend."

"Mediabedrijven moeten meer kunnen leveren via een toenemend aantal uiteenlopende en complexe communicatiekanalen", zegt Mike Abell, medeoprichter en President van The Publishing Practice. "De nieuwe Satyam Media and Entertainment Group biedt een kosteneffectieve oplossing op het gebied van end-to-end programma's: van consultancy en levering tot en met uitgebreide mogelijkheden voor ondersteuning en onderhoud."

Trefwoorden: Consultancy, Ict, Media