Sony Europe en Satyam openen offshore ontwikkelcentrum

Door: Satyam  08-11-2006
Trefwoorden: Offshore

Eindhoven, 8 november 2006 Satyam Computer Services (NYSE: SAY) en Sony Europe gaan gezamenlijk een Offshore Development Centre (ODC) oprichten, dat in eerste instantie uit circa 40 medewerkers zal bestaan. Het centrum wordt gevestigd op de campus van Satyam in Bangalore, India en richt zich op de ontwikkeling, ondersteuning en het testen van de SAP-applicatieomgeving, alsmede de integratie van de verschillende ERP-applicaties (Enterprise Application Integration). Deze services zijn ten behoeve van de activiteiten van Sony Europe op het gebied van verkoop en distributie, warehouse-management en financiële en business intelligence-systemen.

Het Offshore Development Center biedt Sony Europe meer capaciteit voor ontwikkeling en ondersteuning, en stelt het IT-team van Sony Europe in staat zich meer te richten op kernactiviteiten als uitbreiding, optimalisatie en innovatie van platformen. Door de uitbreiding van het partnership met Satyam kan Sony Europe profiteren van een kwalitatief hoogwaardige medewerkersgroep en een reductie van de IT-kosten realiseren. Het bedrijf vergroot tegelijkertijd zijn capaciteit op het gebied van SAP-ondersteuning in geheel Europa en kan op die manier de groeiende verkoopactiviteiten beter ondersteunen.
Satyam is goed gepositioneerd om Sony Europe te ondersteunen. Satyam heeft ruime ervaring in het leveren van offshore oplossingen die de belangrijkste bedrijfsprocessen helpen integreren, en in de inzet van hoogwaardige oplossingen. Daarnaast biedt het bedrijf uitgebreide mogelijkheden om de operationele efficiency en de toegang tot informatie te verbeteren, en een hoog niveau van interoperabiliteit tussen heterogene applicaties toe te laten.

Frank Cunnane, Director of Infrastructure Services & SAP Solutions bij Sony Europe, zegt: "We zijn erg blij dat ons partnership met Satyam is uitgebreid, omdat de wereldwijde aanwezigheid, hoge servicekwaliteit en de mogelijkheden van dit bedrijf ons concrete toegevoegde waarde biedt. Wij zij ervan overtuigd dat Satyam in de toekomst een belangrijke rol blijft spelen bij Sony Europe IS Services."

Peter Heij, Senior Vice-President Continental Europe van Satyam, zegt: "Wij zijn erg blij met het besluit van Sony Europe om Satyam te kiezen als offshore partner en dat we daardoor in staat zijn onze relatie met Sony Europe verder te versterken. We zijn overtuigd dat wij door onze brede expertise en aangetoonde ervaring optimaal support leveren en daarmee Sony Europe daadwerkelijk helpen zijn doelstellingen voor dit initiatief te realiseren. Deze activiteiten dragen aanmerkelijk bij aan een vergroting van de toegevoegde waarde binnen onze reeds sterke relatie met Sony Europe."

Trefwoorden: Offshore