Het 1000ste boek toegevoegd aan MATLAB en Simulink-boekenprogramma van The MathWorks

Het 1000ste boek toegevoegd aan MATLAB en Simulink-boekenprogramma van The MathWorks van The Mathworks

Door: The Mathworks  08-06-2007
Trefwoorden: Boeken, Wetenschap, Matlab

Gouda, 8 juni 2007 – Het boekenprogramma van The MathWorks publiceert haar duizendste boek. Het programma werkt samen met uitgevers en auteurs uit de academische wereld en de industrie om op MATLAB en Simulink gebaseerde boeken te ontwikkelen. Meer dan een miljoen ingenieurs en wetenschappers, waaronder onderzoekers, docenten en studenten aan meer dan 3.500 universiteiten wereldwijd, gebruiken de producten van The MathWorks voor technical computing, visualisatie, programmering, modelvorming en simulatie.

Aanvankelijk richtte het boekenprogramma van The MathWorks zich op lineaire algebra en geavanceerd onderzoek. Inmiddels omvat het programma een ruime collectie met onderwerpen als computational biology, signaalverwerking, regelsystemen, beeldverwerking en financial engineering. De boeken zijn er voor alle onderwijsniveaus, van overzichtscursussen voor eerstejaarsstudenten tot professionele naslagwerken en verschijnen in 26 talen. Bij meer dan de helft van de boeken wordt begeleidende software, die het leerproces bevordert, meegeleverd.

“Sinds de oprichting heeft The MathWorks ernaar gestreefd om door middel van beurzen, mentorprogramma’s en sponsoring van ontwerpwedstrijden de ingenieurs en wetenschappers van morgen voor te bereiden op een loopbaan in de technologie”, aldus Cleve Moler, Chief Scientist van The MathWorks en grondlegger van MATLAB. “Het boekenprogramma steunt deze traditie met een uitgebreide hoeveelheid kennis, waar uitgevers, auteurs en de academische gemeenschap aan bijdragen. Met hun toepassingsvoorbeelden, interactieve oefeningen, praktische productervaring en theorie vormen deze boeken een belangrijk hulpmiddel voor het onderwijs.”

------------------------------------

Noot voor de redactie:
Bijgesloten een afbeelding van een aantal boeken dat werd uitgegeven binnen het MATLAB en Simulink-boekenprogramma van The MathWorks.

Over The MathWorks
The MathWorks is 's werelds grootste ontwikkelaar van Technical Computing- en Model-Based Design-software voor engineers en wetenschappers in de industrie, de overheid en het onderwijs. Met een uitgebreide productlijn, gebaseerd op MATLAB en Simulink, levert The MathWorks software en diensten voor het oplossen van complexe problemen en het versnellen van de innovatie in sectoren zoals automotive, luchtvaart, communicatietechnologie, financiële dienstverlening, biotechnologie, elektronica, instrumentatie, procesindustrie en meer.

The MathWorks werd in 1984 opgericht, telt wereldwijd meer dan 1.400 werknemers en heeft zijn hoofdkantoor in Natick, Massachusetts. Het Benelux kantoor van The MathWorks is gevestigd in Gouda. Meer informatie is te vinden op www.mathworks.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
Tel. 035 – 5822730
[email protected]

-- ### --

MATLAB, Simulink, Stateflow, Handle Graphics, Real-Time Workshop en xPC TargetBox zijn gedeponeerde handelsmerken, en SimBiology, SimEvents en SimHydraulics zijn handelsmerken van The MathWorks, Inc. Andere product- of merknamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van de respectievelijke houders.

Trefwoorden: Boeken, Matlab, Simulink, Univeristeit, Wetenschap,