MATLAB software van The Mathworks beschikbaar bij Agilent signaal- en spectrumanalysators

MATLAB software van The Mathworks beschikbaar bij Agilent signaal- en spectrumanalysators van The Mathworks

Door: The Mathworks  09-10-2008
Trefwoorden: Matlab, Agilent, Signaalanalysator

Eindhoven, 9 oktober 2008 - Agilent Technologies Inc. en The MathWorks zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Beide partijen hebben bekendgemaakt dat bij de aankoop van Agilent EXA, MXA en PSA signaalanalysators, MATLAB beschikbaar wordt gesteld. Door de combinatie van Agilent signaalanalysators en MATLAB data analyse software kunnen engineers met meer zekerheid signalen analyseren, visualiseren, demoduleren en filteren, wat anders zeer moeilijk of zelfs onmogelijk was. Door de overeenkomst kunnen gebruikers hoogwaardige apparatuur en data analyse software bij één enkele bron verkrijgen.

“MATLAB is voor onze klanten onmisbaar en wordt intensief gebruikt”, aldus Guy Sene, Vice President en General Manager van de Signal Analysis Divisie bij Agilent. “Dankzij deze overeenkomst kunnen ze een volledige hardware- en softwareoplossing bij Agilent kopen. Zo houden ze meer tijd over voor het creëren van hoogwaardige en realistische ontwerpen.”

Bij de aanschaf van signaalanalysators uit de EXA-, MXA- en PSA-series kunnen Agilent klanten nu eenvoudig configuraties van The MathWorks producten aanschaffen, zoals de volgende pakketten:

- MATLAB Basic Signal Analysis Pakket: een introductiesoftwarepakket voor het configureren en aansturen van Agilent instrumenten en het uitvoeren van fundamentele signaalanalisatie- en visualisatietaken in de MATLAB omgeving

- MATLAB Standard Signal Analysis Pakket: voegt functionaliteit toe voor het ontwerpen en testen van filters en (de-) modulatieschema’s

- MATLAB Advanced Signal Analysis Pakket: voegt functionaliteit toe voor meer geavanceerde filterontwerpmethoden en RF componentenanalyse.

“Agilent klanten kunnen beschikken over een coherent en geïntegreerd softwareplatform waarmee ze Agilent apparatuur in de volledige productontwikkelingscyclus kunnen gebruiken”, aldus Roy Lurie, Vice President of Engineering voor MATLAB producten bij The MathWorks. “Dankzij deze combinatie beschikken ze bovendien over geïntegreerde analysemogelijkheden, wat de time-to-insight en de time-to-market versnelt.”

Bezoek voor extra informatie of de aankoop van MATLAB software bij Agilent EXA, MXA en PSA signaalanalysators www.agilent.com/find/N6171A.  

------------------

Over The MathWorks
The MathWorks is 's werelds grootste ontwikkelaar van Technical Computing- en Model-Based Design-software voor engineers en wetenschappers in de industrie, de overheid en het onderwijs. De MathWorks levert software en diensten voor het oplossen van complexe problemen en het versnellen van de innovatie in sectoren zoals automotive, luchtvaart, communicatietechnologie, financiële dienstverlening, biotechnologie, elektronica, instrumentatie, procesindustrie en meer.

The MathWorks werd opgericht in 1984, telt wereldwijd meer dan 2000 werknemers en heeft zijn hoofdkantoor in Natick, Massachusetts. Het Benelux kantoor van The MathWorks is gevestigd in Gouda. Bezoek voor meer informatie www.mathworks.com.  

Over Agilent Technologies
Agilent Technologies Inc. (NYSE: A) is 's werelds voornaamste meetapparatuurbedrijf en een technologieleider op het vlak van communicatie, elektronica, biowetenschappen en scheikundige analyses. De 20.000 werknemers van het bedrijf ondersteunen klanten in meer dan 110 landen. Agilent realiseerde een nettoresultaat van $5,4 miljard in boekjaar 2007. Informatie over Agilent is beschikbaar op het web op www.agilent.com.  

# # #

OPMERKING VOOR REDACTEURS: Meer nieuws over technologie, corporate citizenship en bedrijfsvoering is beschikbaar op de nieuwssite van Agilent op www.agilent.com/go/news.  

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
Tel 035 – 5822730
[email protected]  


Trefwoorden: Agilent, Matlab, Signaalanalysator, Spectrumanalysator,