The MathWorks annonceert automatische C-code generatie vanuit MATLAB

Door: The Mathworks  25-10-2007
Trefwoorden: Matlab, Simulink, C-code

Embedded MATLAB-subset genereert efficiënte embedded code

Gouda, 25 oktober 2007 – The MathWorks introduceert Embedded MATLAB, een subset van de toonaangevende MATLAB-taal voor technical computing. De Embedded MATLAB-subset geeft gebruikers van MATLAB de mogelijkheid om direct vanuit MATLAB-programma’s uiterst efficiënte embeddable C-code te genereren. Hierdoor wordt het gewoonlijk zeer tijdrovende proces van het herschrijven van MATLAB-algoritmen in C overbodig.

De Embedded MATLAB-subset omvat een uitgebreid gamma van MATLAB-functies met meer dan 270 MATLAB-operators en -functies en meer dan 90 Fixed-Point Toolbox-functies. Embedded MATLAB ondersteunt een groot aantal MATLAB high-level taalfuncties, zoals multidimensionale arrays, reële en complexe getallen, structuren, flow control en subscripting.

Nieuw in de release is de mogelijkheid om Embedded MATLAB functieblokken in Simulink te zetten. Met deze blokken kunnen gebruikers vooraf ingestelde fixed en floating-point MATLAB algoritmen uit Simulink modellen halen en deze toevoegen in grafische systeemmodellering en simulatie. Deze algoritmen kunnen dan worden geïntegreerd in het overkoepelende systeem dat wordt omgezet in C/C++ of HDL code voor implementatie. De Embedded MATLAB functieblokken stellen de workflow beschikbaar voor MATLAB algoritme ontwikkelaars en Simulink systeem modelontwerpers

De omzetting naar C-code wordt uitgevoerd door Real-Time Workshop 7, een product van The MathWorks dat veel wordt gebruikt voor de aanmaak van embedded code. Real-Time Workshop produceert automatisch embedded C-code die qua omvang, prestaties en geheugengebruik vergelijkbaar is met handgeschreven code. Een gebruiker kan Real-Time Workshop oproepen om direct vanuit een MATLAB M-bestand te werken. Het bestand kan ook in een Simulink-staafdiagram opgenomen worden. Wanneer men Simulink gebruikt, kan met behulp van Simulink HDL Coder bovendien automatisch Verilog en VHDL worden aangemaakt. In beide gevallen is de aangemaakte code numeriek equivalent met de Embedded MATLAB-broncode.

”Volgens ervaren gebruikers bevordert de technologie een snelle en accurate ontwikkeling van embedded software”, aldus Matt Schurman, chief technology officer bij GlucoLight Corporation. “Door de Embedded MATLAB-subset en Simulink in ons ontwerpproces op te nemen, hebben wij fouten geëlimineerd die wij vroeger bij de manuele omzetting van code uit MATLAB naar C tegenkwamen. Tegelijkertijd hebben wij de ontwikkeling van de volgende productgeneraties verkort, van ontwerp tot en met implementatie.”

“Elektronica engineers hebben voor de ontwikkeling van algoritmen altijd de voorkeur gegeven aan MATLAB en nu geeft Embedded MATLAB nog meer mogelijkheden. Engineers kunnen MATLAB blijven gebruiken terwijl ze algoritmen ontwerpen en in embedded systemen implementeren”, aldus Ken Karnofsky, marketing director signal processing and communications bij The MathWorks.

Beschikbaarheid
De ondersteuning voor de Embedded MATLAB-technologie is opgenomen in de nieuwste release van de volgende producten: MATLAB, Simulink, Fixed-Point Toolbox, Stateflow, SimEvents en Simulink HDL Coder. Simulink en Real-Time Workshop zijn vereist.

------------------

Over The MathWorks
The MathWorks is 's werelds grootste ontwikkelaar van Technical Computing- en Model-Based Design-software voor engineers en wetenschappers in de industrie, de overheid en het onderwijs. Met een uitgebreide productlijn, gebaseerd op MATLAB en Simulink, levert The MathWorks software en diensten voor het oplossen van complexe problemen en het versnellen van de innovatie in sectoren zoals automotive, luchtvaart, communicatietechnologie, financiële dienstverlening, biotechnologie, elektronica, instrumentatie, procesindustrie en meer.
The MathWorks werd in 1984 opgericht, telt wereldwijd meer dan 1.400 werknemers en heeft zijn hoofdkantoor in Natick, Massachusetts. Het Benelux kantoor van The MathWorks is gevestigd in Gouda. Meer informatie is te vinden op www.mathworks.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
Tel. 035 – 5822730
[email protected]

--### --

MATLAB, Simulink, Stateflow, Handle Graphics, Real-Time Workshop, SimBiology, SimEvents, SimHydraulics en xPC TargetBox zijn gedeponeerde handelsmerken, en The MathWorks, het logo met het L-vormige membraan, Embedded MATLAB en PolySpace zijn handelsmerken van The MathWorks, Inc. Andere product- of merknamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van de respectieve houders.

Trefwoorden: Algoritmen, C-code, Hdl, Hdl Coder, Matlab, Simulink,