The MathWorks en Analog Devices introduceren Link for Analog Devices Visual DSP++

The MathWorks en Analog Devices introduceren Link for Analog Devices Visual DSP++ van The Mathworks

Door: The Mathworks  19-06-2007
Trefwoorden: Link, Matlab, Simulink

Gouda, 19 juni 2007 – The MathWorks en Analog Devices introduceren Link for Analog Devices VisualDSP++. Dit betreft de integratie van MATLAB en Simulink met VisualDSP++, de geïntegreerde ontwikkel- en debugging softwareomgeving van Analog Devices.

Link for Analog Devices VisualDSP++ wordt verkocht en ondersteund door The MathWorks. De link biedt ingenieurs de mogelijkheid om met behulp van MATLAB de embedded code, dat draait op VisualDSP++, te verifiëren. Daarnaast is het mogelijk om VisualDSP++ projecten aan te maken op basis van Simulink-modellen. De tool versnelt de ontwikkeling en verificatie van signaalverwerking- en controlalgoritmen op processors van Analog Devices, door het aantal fouten dat wordt gemaakt met handmatige codering te beperken of te elimineren.

Link for Analog Devices VisualDSP++ maakt modelgebaseerd ontwerpen mogelijk voor engineers in de luchtvaart, defensie, automotive, communicatie en elektronica die met processors van Analog Devices werken. De tool ondersteunt de processors Blackfin, SHARC en TigerSHARC van Analog Devices. Nu kan hetzelfde model worden gebruikt in de vier stadia van modelgebaseerd ontwerpen bij embedded software ontwikkeling. Deze stadia zijn: definiëring specificatie, ontwerp met simulatie, embedded codegeneratie en verificatie.

Link for Analog Devices VisualDSP++ werkt naadloos samen met de geïntegreerde ontwikkel- en debugging-omgeving (IDDE) van VisualDSP++. Met deze tool kunnen engineers direct uit MATLAB, VisualDSP++ commando’s uitvoeren voor analyse, debugging en automatische verificatie van codes. Daarnaast biedt de tool Processor-in-the-Loop (PIL) co-simulaties van automatisch gegenereerde codes voor subsystemen op ondersteunde processors. De Simulink-modellen die tijdens het ontwerp van de algoritmen en het systeem zijn gevalideerd, kunnen opnieuw worden gebruikt om de embedded codes op de targets te testen. Deze functionaliteit geeft systeemengineers de mogelijkheid om hun ontwerpen snel op de targets te verifiëren, zonder tijd te verliezen met het manueel hercoderen van de algoritmen of het schrijven van afzonderlijke test bench software. Het maakt een aparte reeks software-oplossingen voor de verificatie overbodig.

“De snelle ontwikkeling van de processorarchitecturen van Analog Devices zorgt voor goede prestaties en meerwaarde voor embedded systemen”, aldus Derek Leadbetter, director of DSP tools development bij Analog Devices. “Tegelijkertijd is de ontwikkeling van embedded software voor deze machines echter veel complexer geworden. Door de introductie van Link for Analog Devices VisualDSP++ kunnen engineers meer voordelen halen uit modelgebaseerd ontwerpen met MATLAB en Simulink en kunnen zij voortaan de processors van Analog Devices volledig benutten.”

“De samenvoeging van audio, video, communicatie en regelsystemen plaatst de ontwerpers van embedded systemen voor enorme uitdagingen en dwingt de ontwikkelaars om sneller met nieuwe producten op de markt te komen”, aldus Ken Karnofsky, director of marketing, Signal Processing and Communications bij The MathWorks. “De samenwerking tussen Analog Devices en The MathWorks beantwoordt een cruciale behoefte aan tools die de ontwikkeling van embedded systemen versnellen.”

Beschikbaarheid
Link for Analog Devices Visual DSP++ is nu beschikbaar voor Microsoft Windows.

-------------------

Bijschrift bij afbeelding: PIL-simulatie van een model (midden) dat het primaire subsysteem (oranje) uitvoert op de Blackfin-processor in het VisualDSP++-project. De resulterende plot (rechts) toont dat de output van de processor overeenkomt met die van de simulatie op de host computer, met dezelfde test bench signalen in Simulink. Het venster van VisualDSP++ (links) toont het tijdens de PIL-simulatie aangemaakte en ontwikkelde model.

Over The MathWorks
The MathWorks is 's werelds grootste ontwikkelaar van Technical Computing- en Model-Based Design-software voor engineers en wetenschappers in de industrie, de overheid en het onderwijs. Met een uitgebreide productlijn, gebaseerd op MATLAB en Simulink, levert The MathWorks software en diensten voor het oplossen van complexe problemen en het versnellen van de innovatie in sectoren zoals automotive, luchtvaart, communicatietechnologie, financiële dienstverlening, biotechnologie, elektronica, instrumentatie, procesindustrie en meer.
The MathWorks werd in 1984 opgericht, telt wereldwijd meer dan 1.400 werknemers en heeft zijn hoofdkantoor in Natick, Massachusetts. Het Benelux kantoor van The MathWorks is gevestigd in Gouda. Meer informatie is te vinden op www.mathworks.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
Tel. 035 – 5822730
mathworks@marcommit.nl

-- ### --

MATLAB, Simulink, Stateflow, Handle Graphics, Real-Time Workshop en xPC TargetBox zijn gedeponeerde handelsmerken, en SimBiology, SimEvents en SimHydraulics zijn handelsmerken van The MathWorks, Inc. Andere product- of merknamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van de respectievelijke houders.

Trefwoorden: Link, Matlab, Model-based Design, Simulink,