The MathWorks introduceert Communications Blockset 4

Door: The Mathworks  23-05-2008
Trefwoorden: Bibliotheek, Communications, Simulatie

Eindhoven, 23 mei 2008 – The MathWorks heeft de beschikbaarheid van Communications Blockset 4 bekendgemaakt. Hiermee wordt Simulink uitgebreid met een omvangrijke bibliotheek van blokken om de ‘physical layer’ van communicatiesystemen te ontwerpen, te simuleren en te verifiëren. Deze nieuwste versie biedt ondersteuning voor codegeneratie en bevat voorbeelden van belangrijke features van de WiMAX en Long Term Evolution (LTE) communicatiesystemen. Dankzij de mogelijkheid om code te genereren wordt de simulatiesnelheid op ‘multi-core’ computers hoger. Daarnaast biedt de uitgebreide modelleringsbibliotheek ontwerpers van communicatiesystemen de mogelijkheid om simulaties uit te voeren voor ‘next generation’ draadloze systemen Deze nieuwe systemen hanteren een grotere bandbreedte en complexere signaalverwerkingstechnologieën.

Communications Blockset 4 biedt uitgebreide ondersteuning met ‘fixed point’ bibliotheekblokken die nuttig zijn voor ontwikkelaars van draadloze 3G en 4G communicatienetwerken. Bovendien illustreert een nieuwe demo van ‘Multiple-Input and Multiple-Output/Orthogonal Frequency-Division Multiplexing’ (MIMO/OFDM) het gebruik van Embedded MATLAB functies voor de implementatie van ‘space-time block codes’. MIMO, OFDM en ‘space-time block codes’ worden gebruikt bij de ontwikkeling van WiMAX systemen, waarvan de grootschalige introductie op de markt gepland is tegen 2009. Communications Blockset wordt ook gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie bij de ontwikkeling van radarsystemen.

Belangrijkste kenmerken van Communications Blockset 4

· Blokken voor het ontwerpen en simuleren van de ‘physical layer’ van communicatiesystemen, met inbegrip van ‘source coding’, ‘block/convolutional coding’, ‘interleavers’, filters en ‘modulators’.

· Bronnen, zoals generators van geheelwaardige en binaire signalen, PN en Gold codes, en monitor- en nabewerkingsmogelijkheden, zoals ‘error-rate’ berekeningen, oogdiagrammen en constellatiediagrammen.

· Kanaalmodellen, inclusief AWGN, Multipath Rayleigh en Rician Fading, RF-verzwakking, met inbegrip van niet-lineariteit, faseruis, thermische ruis en fase- en frequentieverschuivingen.

· Integratie met MATLAB voor analyse na simulatie.

· Channel visualiseringsinstrument voor het visualiseren en bestuderen van tijdvariërende channels.

Beschikbaarheid
Communications Blockset 4 is nu beschikbaar voor de Windows, Linux, Solaris en Macintosh platformen.

--------
Over The MathWorks
The MathWorks is 's werelds grootste ontwikkelaar van Technical Computing- en Model-Based Design software voor engineers en wetenschappers in de industrie, de overheid en het onderwijs. Met een uitgebreide productlijn, gebaseerd op MATLAB en Simulink, levert The MathWorks software en diensten voor het oplossen van complexe problemen en het versnellen van de innovatie in sectoren zoals de automobielindustrie, de luchtvaartindustrie, de communicatietechnologie, de financiële dienstverlening, de biotechnologie, de elektronica-industrie, de procesindustrie en meer.
The MathWorks werd opgericht in 1984, telt wereldwijd meer dan 1900 werknemers en heeft haar hoofdkantoor in Natick, Massachusetts. Het Benelux kantoor van The MathWorks is gevestigd in Eindhoven. Bezoek www.mathworks.nl voor meer informatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
Tel 035 – 5822730
[email protected]

# # #

© 2008 The MathWorks, Inc. MATLAB and Simulink are registered trademarks of The MathWorks, Inc. See www.mathworks.com/trademarks for a list of additional trademarks. Other product or brand names may be trademarks or registered trademarks of their respective holders.

Trefwoorden: Bibliotheek, Blockset, Communications, Matlab, Modeling, Simulatie, Simulink, Wimax,