The MathWorks introduceert de Simscape taal voor fysische modellering

The MathWorks introduceert de Simscape taal voor fysische modellering van The Mathworks

Door: The Mathworks  14-11-2008
Trefwoorden: Matlab, Simulink, Fysische Modellering

Nieuwe mogelijkheid voor het definiëren van fysische domeinen en componenten voor de ontwikkeling van mechatronische en andere multidisciplinaire systemen in Simulink.

Eindhoven, 14 november 2008 – The MathWorks heeft de beschikbaarheid aangekondigd van de Simscape taal, een nieuwe functie voor het tekstueel produceren van componenten voor fysische modellering, domeinen en bibliotheken in de Simulink omgeving. De nieuwe taal maakt deel uit van Simscape: een uitbreiding van Simulink voor het modelleren en simuleren van mechatronische en andere multidisciplinaire systemen aan de hand van een fysisch netwerk.

De nieuwe Simscape taal, die gebaseerd is op de welbekende MATLAB taal, biedt technici de mogelijkheid om vrijelijk modellen van componenten en systemen te ontwikkelen voor snel opkomende technologieën, zoals brandstofcellen, windturbinesystemen en hybride elektrische voertuigen. Met deze nieuwe functie kan Simscape door eindgebruikers en partners worden uitgebreid met eenvoudig herbruikbare en uitwisselbare modellen. Dat verhoogt de efficiëntie van teams en verbetert de communicatie.

Met deze uitwisselbare fysische modellen kunnen ontwerpteams systeemgedrag nauwkeuriger simuleren en betere regelstrategieën ontwikkelen. Ook kunnen ze eenvoudiger ontwerpalternatieven vergelijken en eventuele gebreken vroeg in het ontwikkelproces opsporen. Bedrijven kunnen zo meer alternatieven onderzoeken en de testkosten verlagen, aangezien fouten al bij de simulatie worden gevonden en de behoefte aan hardwareprototypes daardoor vermindert.

“De nieuwe Simscape taal is behoorlijk krachtig. Zij biedt me de mogelijkheid om aangepaste componenten te creëren, wat onmisbaar is bij het modelleren van fysische systemen”, aldus Dr. Arie Weeren, Manager Academic Support ICT bij de Universiteit van Antwerpen. “De taal is ook erg intuïtief. Iedereen met bestaande MATLAB vaardigheden zal zonder probleem Simscape kunnen gebruiken.”

Naarmate systemen complexer worden en de integratie van extra technologieën wordt vereist, zoals bij mechatronische systemen, hebben ontwerpers simulatieoplossingen nodig die geschikt zijn voor elektrotechnische, mechanische, hydraulische en andere fysische domeinen. In het verleden moesten ontwerpteams losstaande oplossingen van verschillende softwareleveranciers onder de knie krijgen en uitzoeken hoe ze die in co-simulatie met elkaar konden verbinden. Dat is erg tijdrovend en maakt diepgaande kennis van simulatietechnieken nodig. Het opzetten en uitvoeren van geautomatiseerde testen wordt daarmee een hele uitdaging. Nu kunnen technici in één enkele omgeving werken door Simscape te combineren met domeinspecifieke fysische modelleringoplossingen van The MathWorks (SimElectronics, SimMechanics, SimDriveline, SimHydraulics, en SimPowerSystems). De complexe taak om co-simulatie op te zetten kan zo vermeden worden.

“The MathWorks heeft een lange historie in het helpen van gebruikers bij het maken van modellen en ‘executable specifications’ voor het vastleggen van vereisten en het communiceren van ontwerpconcepten tussen verschillende technische disciplines. Dit is essentieel bij mechatronische en andere systeemontwerpen”, aldus Jim Tung, MathWorks Fellow. “Passend bij onze doelstelling om de wensen van onze klanten in te willigen, blijven we nieuwe mogelijkheden bieden om de ontwikkeling van fysische modellen op systeemniveau voor simulatie te ondersteunen. Zo kunnen gebruikers solide resultaten neerzetten en tegelijkertijd hun kosten voor het maken van hardwareprototypes verminderen.”

Prijzen en beschikbaarheid
De Simscape taal is per direct beschikbaar als onderdeel van het Simscape product. Simscape vereist MATLAB en Simulink (beide afzonderlijk verkrijgbaar). SimElectronics, SimMechanics, SimDriveline, SimHydraulics en SimPowerSystems worden eveneens afzonderlijk verkocht. Bezoek voor meer informatie de website van het product: www.mathworks.com/products/simscape/index.html.

------------------------

Over The MathWorks
The MathWorks is 's werelds grootste ontwikkelaar van Technical Computing- en Model-Based Design-software voor engineers en wetenschappers in de industrie, de overheid en het onderwijs. The MathWorks levert software en diensten voor het oplossen van complexe problemen en het versnellen van de innovatie in sectoren zoals automotive, luchtvaart, communicatietechnologie, financiële dienstverlening, biotechnologie, elektronica, instrumentatie, procesindustrie en meer.
The MathWorks werd opgericht in 1984, telt wereldwijd meer dan 2000 werknemers en heeft zijn hoofdkantoor in Natick, Massachusetts. Het Benelux kantoor van The MathWorks is gevestigd in Eindhoven. Bezoek voor meer informatie www.mathworks.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
Tel 035 – 5822730
[email protected]

Trefwoorden: Fysische Modellering, Matlab, Simscape, Simulink,