The MathWorks introduceert nieuwste versies van de MATLAB en Simulink productfamilies

Door: The Mathworks  13-11-2008
Trefwoorden: Matlab, Simulink, C-code

Eindhoven, 11 november 2008 – The MathWorks heeft vandaag versie 2008b (R2008b) van de MATLAB en Simulink productfamilies geïntroduceerd. R2008b bevat nieuwe functies in MATLAB en Simulink, twee nieuwe producten, negentien belangrijke updates en verbeteringen aan de PolySpace codeverificatie producten.

Als één van de belangrijkste verbeteringen in deze release introduceert The MathWorks de nieuwe Simscape-taal om componenten voor fysieke modellering en a-causale simulatiedomeinen in de Simulink-omgeving te creëren. Bovendien kunnen gebruikers met de Parallel Computing Toolbox nu parallelle MATLAB-toepassingen distribueren als autonome executables of als softwarecomponenten die computing clusters kunnen benutten.

Andere verbeteringen in R2008b zijn:

- Symbolic Math Toolbox – Deze nieuwe versie biedt een nieuwe notebookinterface voor symbolische berekeningen en directe toegang tot de symbolic engine en taal MuPAD vanuit MATLAB;
- Simulink Fixed Point – De nieuwe versie ondersteunt woordlengten tot 128 bits voor nauwkeurig ontwerp en simulatie, dit met ondersteuning voor het genereren van C- en HDL-code;
- SimElectronics – Dit is een nieuw product voor het modelleren en simuleren van elektronische en elektromechanische systemen in de Simulink-omgeving;
- Econometrics Toolbox – Dit is een nieuw product voor economische prognoses en risicomanagement;
- Statistics Toolbox – De nieuwe versie ondersteunt NLME (nonlinear mixed-effects) modellen, die worden gebruikt in computerbiologie en andere toepassingen.

De nieuwe release is vanaf vandaag beschikbaar en wordt verzonden naar klanten met actief Software Maintenance Service van The MathWorks. Meer informatie over de productupdates van R2008b vindt u op www.mathworks.com/R2008b.

----------------------------
Over The MathWorks
The MathWorks is 's werelds grootste ontwikkelaar van Technical Computing- en Model-Based Design-software voor engineers en wetenschappers in de industrie, de overheid en het onderwijs. The MathWorks levert software en diensten voor het oplossen van complexe problemen en het versnellen van de innovatie in sectoren zoals automotive, luchtvaart, communicatietechnologie, financiële dienstverlening, biotechnologie, elektronica, instrumentatie, procesindustrie en meer.
The MathWorks werd opgericht in 1984, telt wereldwijd meer dan 2000 werknemers en heeft zijn hoofdkantoor in Natick, Massachusetts. Het Benelux kantoor van The MathWorks is gevestigd in Eindhoven. Bezoek voor meer informatie www.mathworks.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
Tel 035 – 5822730
[email protected]

Trefwoorden: C-code, Hdl-code, Matlab, Simulink, Symbolic Math Toolbox,