The MathWorks introduceert RF Blockset 2

The MathWorks introduceert RF Blockset 2 van The Mathworks

Door: The Mathworks  19-03-2008
Trefwoorden: Engineer, Matlab, Agilent

Gouda, 19 maart 2008 –The MathWorks heeft RF Blockset 2 geïntroduceerd. Hiermee wordt Simulink® uitgebreid met een bibliotheek van blokken voor de modellering van het gedrag van lineaire en niet-lineaire radiofrequentie (RF) componenten, zoals filters, transmissielijnen, versterkers en mixers. De modellering is mogelijk dankzij de ondersteuning van de veel gebruikte Agilent-standaarden voor grote signaalverspreidende parameters in verificatiemodellen op systeemniveau.

RF Blockset 2 geeft niet alleen toegang tot standaard data-file formats voor netwerkparameters en ruiseigenschappen, zoals S2P, Y2P, Z2P en H2P, maar stelt de engineers ook in staat om modellen voor systeemverificatie in de S2D-, P2D- en AMP-formaten te importeren. Deze specificeren zowel de netwerkparameters en de ruiseigenschappen als de niet-lineaire eigenschappen van een component. Engineers kunnen nu S2D- en P2D-bestanden van gemeten data, componentfabrikanten en de Verification Model Extractor feature ontvangen in Advanced Design System (ADS) van Agilent.

“Met RF Blockset wordt de samenwerking tussen engineers van communicatiesystemen en RF-engineers vereenvoudigd”, aldus Colin Warwick, technisch marketing manager bij The MathWorks. “RF Blockset faciliteert de communicatie tussen teams van verschillende disciplines, die elk andere talen en tools gebruiken. Zo werken engineers die draadloze communicatiesystemen ontwikkelen met Simulink in combinatie met Communications Blockset om een uitvoerbare specificatie te maken. RF-engineers werken voor hun RF-subsysteem met een circuitsimulator op transistorniveau. Met RF Blockset kan de systeemengineer nu specificaties produceren die de RF-engineer kan gebruiken en kan de RF-engineer verificatiemodellen aanmaken die de systeemengineer kan gebruiken.”

Beschikbaarheid
RF Blockset is beschikbaar voor de Solaris-, Linux-, Microsoft Windows- en Macintosh-platformen.

--------------------

Bijschrift bij afbeelding: Model van een communicatiesysteem. RF Blockset integreert met RF Toolbox en Communications Blockset om het RF-effect van defecten en architectuur op de systeemperformance te simuleren.

Over The MathWorks
The MathWorks is 's werelds grootste ontwikkelaar van Technical Computing- en Model-Based Design-software voor engineers en wetenschappers in de industrie, de overheid en het onderwijs. Met een uitgebreide productlijn, gebaseerd op MATLAB en Simulink, levert The MathWorks software en diensten voor het oplossen van complexe problemen en het versnellen van de innovatie in sectoren zoals automotive, luchtvaart, communicatietechnologie, financiële dienstverlening, biotechnologie, elektronica, instrumentatie, procesindustrie en meer.
The MathWorks werd in 1984 opgericht, telt wereldwijd meer dan 1.700 werknemers en heeft zijn hoofdkantoor in Natick, Massachusetts. Het Benelux kantoor van The MathWorks is gevestigd in Gouda. Meer informatie is te vinden op www.mathworks.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
Tel. 035 – 5822730
[email protected]

--### --

Simulink, Stateflow, Handle Graphics, Real-Time Workshop, SimBiology, SimEvents, SimHydraulics en xPC TargetBox zijn gedeponeerde handelsmerken, en The MathWorks, het logo met het L-vormige membraan, Embedded MATLAB en PolySpace zijn handelsmerken van The MathWorks, Inc. Andere product- of merknamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van de respectieve houders.

Trefwoorden: Agilent, Engineer, H2p, Matlab, S2p, Simulink, Y2p, Z2p,