The MathWorks introduceert Simulink Design Verifier

The MathWorks introduceert Simulink Design Verifier van The Mathworks

Door: The Mathworks  24-07-2007
Trefwoorden: Modellen, Simulatie, Tests

Gouda, 24 juli 2007 – The MathWorks lanceert Simulink Design Verifier, de tool die met behulp van de Prover Plug-In van Prover Technology, tests genereert en ontwerpeigenschappen wiskundig toetst voor Simulink- en Stateflow-modellen. Ontwikkelaars van embedded systemen, vooral van complexe en missiekritische toepassingen, kunnen nu automatisch testcases aanmaken om te voldoen aan industrienormen zoals modified condition/decision coverage (MC/DC). Ontwerpfouten worden zo vroeger in het ontwikkelingsproces opgespoord, waardoor deze veel makkelijker en goedkoper op te lossen zijn.

Simulatie, een cruciaal onderdeel van Model-Based Design, geeft engineers de mogelijkheid om inzichten te krijgen in het gedrag van systemen, parameters aan te passen voor optimale prestaties en zeker te zijn dat het ontwerp volgens plan functioneert. De Simulink Design Verifier voegt hier nieuwe verificatie mogelijkheden aan toe die zijn gebaseerd op formele methoden. Zo is veel minder handwerk nodig tijdens het definiëren van testen voor complete coverage en het verifiëren van de vereisten.

Test-bench
Engineers kunnen testvectoren genereren die voldoen aan gestandaardiseerde of door de gebruiker gedefinieerde doelstellingen en vereisten. De testvectoren kunnen ook worden gecombineerd met tests die zijn gebaseerd op meetdata. Hierdoor kan het ontwerp worden getest op volledigheid (coverage) en praktijkscenario’s (meetdata). Ook wordt getest of wordt voldaan aan de vereisten. Zo ontstaat een volledige test-bench voor het valideren en verifiëren van het ontwerp.

Voor een formeel bewijs van specifieke eigenschappen kunnen engineers de ontwerpeisen en prestatiedoelstellingen direct in hun Simulink- of Stateflow-modellen als doelfunctie voor de specifieke eigenschap opnemen. Simulink Design Verifier bewijst wiskundig of de doelfuncties voor de eigenschappen voldoen. Is dit niet het geval, dan creëert Simulink Design Verifier als tegenvoorbeeld een testvector die de doelfunctie tegenspreekt. Dit geeft de ingenieurs de mogelijkheid om op basis van het model veel ontwerpfouten, vereisten waaraan niet is voldaan, onbereikbare systeemtoestanden, of onvolledig geconditioneerde logica op te sporen.

“Model-Based Design wordt op steeds grotere schaal gebruikt voor de ontwikkeling van embedded systemen en verschuift van R&D en proof-of-concept projecten naar productieprogramma's”, aldus Paul Barnard, Marketing Director Design Automation bij The MathWorks. “Als gevolg van deze verschuiving hebben de klanten behoefte aan verificatie-, validatie- en testtools. Simulink Design Verifier vervuld deze behoefte.”

Prover Plug-In proof engine
In Simulink Design Verifier is de Prover Plug-In proof engine van Prover Technology geïntegreerd. Dit zorgt ervoor dat testcases en tegenvoorbeelden automatisch worden aangemaakt. De Prover Plug-In kan ook, door middel van geautomatiseerde wiskundige logica, het pad van (logische) beslissingen in het model analyseren. Deze systematische analyse vult de simulatie aan en verschaft diepere inzichten in de eigenschappen van ontwerpen.

“We hebben nauw samengewerkt met The MathWorks om onze Prover Plug-In interface uit te breiden, zodat deze om kan gaan met dynamische systemen die in Simulink en Stateflow gemodelleerd worden”, aldus Marcus Tallhamn, Chief Marketing Officer bij Prover Technology. “Wij zijn trots op onze bijdrage aan deze tool die ontwikkelaars van embedded systemen zonder uitgebreide kennis van formele methoden in staat stellen om geavanceerde formele verificaties uit te voeren.”

Beschikbaarheid
Simulink Design Verifier is beschikbaar voor Microsoft Windows- en Linux-platforms.
------------------------------

Bijschrift bij afbeelding: Test van een modelharnas en bijbehorende rapporten van Simulink Design Verifier. De tests kunnen vervolgens in simulatie uitgevoerd worden.

Over The MathWorks
The MathWorks is 's werelds grootste ontwikkelaar van Technical Computing- en Model-Based Design-software voor engineers en wetenschappers in de industrie, de overheid en het onderwijs. Met een uitgebreide productlijn, gebaseerd op MATLAB en Simulink, levert The MathWorks software en diensten voor het oplossen van complexe problemen en het versnellen van de innovatie in sectoren zoals automotive, luchtvaart, communicatietechnologie, financiële dienstverlening, biotechnologie, elektronica, instrumentatie, procesindustrie en meer.
The MathWorks werd in 1984 opgericht, telt wereldwijd meer dan 1.400 werknemers en heeft zijn hoofdkantoor in Natick, Massachusetts. Het Benelux kantoor van The MathWorks is gevestigd in Gouda. Meer informatie is te vinden op www.mathworks.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
Tel. 035 – 5822730
[email protected]

-- ### --

MATLAB, Simulink, Stateflow, Handle Graphics, Real-Time Workshop en xPC TargetBox zijn gedeponeerde handelsmerken, en SimBiology, SimEvents en SimHydraulics zijn handelsmerken van The MathWorks, Inc. Andere product- of merknamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van de respectievelijke houders.

Trefwoorden: Matlab, Meetdata, Modellen, Simulatie, Simulink, Tests, Testvectoren, Wiskundig,