The MathWorks lanceert EDA Simulator Link DS voor Synopsys VCS MX

The MathWorks lanceert EDA Simulator Link DS voor Synopsys VCS MX van The Mathworks

Door: The Mathworks  15-05-2008
Trefwoorden: Hardware, Link, Engineer

Cosimulatie-interface versnelt hardwareverificatie tussen MATLAB, Simulink en Synopsys VCS MX

Eindhoven,15 mei 2008
– The MathWorks lanceert EDA Simulator Link DS. Hiermee wordt een cosimulatie-link gelegd tussen MATLAB, Simulink en VCS MX, de functionele verificatieoplossing van Synopsys. Door middel van deze link kunnen ontwikkelaars hun productkwaliteit verbeteren en de verificatietijd en -kosten beperken.

Door de VCS MX-oplossing van Synopsys samen te laten werken met MATLAB-code en Simulink-modellen kunnen modellen op systeemniveau worden hergebruikt als testomgeving voor implementaties van ‘Hardware Description Language’ (HDL) en ‘Register Transfer Level’ (RTL). Deze integratie versnelt de functionele verificatie door de aanmaak van stimulus en respons tussen de twee omgevingen te automatiseren. Dit beperkt de handmatige hercodering van de testomgeving en geeft systeem- en verificatietechnici betere mogelijkheden om fouten te ontdekken.

Kenmerken van EDA Simulator Link DS
EDA Simulator Link DS geeft ontwerp-, verificatie- en systeemingenieurs de mogelijkheid om MATLAB en Simulink te gebruiken voor een efficiënte modellering, analyse en verificatie van HDL- en RTL-implementaties. De belangrijkste kenmerken zijn:
- Volledige ondersteuning van VHDL, Verilog en ‘Mixed Language’ cosimulatie.
- Het is mogelijk om MATLAB testfuncties te gebruiken om het ingangs- en uitgangsgedrag van HDL-code na te gaan.
- MATLAB-componentfuncties, voor de simulatie van MATLAB-code op de plaats van nog niet in HDL gecodeerde modules.
- Door de gebruiker selecteerbaar gedeeld geheugen en TCP/IP-socket communicatiemodus.
- Interactieve of batch cosimulatie, debuggen, testen en verificatie van HDL.

-----------------

Bijschrift bij afbeelding: Uitwerking van een floating-point referentiealgoritme en verificatie van een Verilog implementatie met de cosimulatieinterface van EDA Simulator Link DS.

Over The MathWorks
The MathWorks is 's werelds grootste ontwikkelaar van Technical Computing en Model-Based Design software voor engineers en wetenschappers in de industrie, de overheid en het onderwijs. Met een uitgebreide productlijn, gebaseerd op MATLAB en Simulink, levert The MathWorks software en diensten voor het oplossen van complexe problemen en het versnellen van de innovatie in sectoren zoals de automomobielindustrie, de luchtvaartindustrie, de communicatietechnologie, de financiële dienstverlening, de biotechnologie, de elektronica-industrie, de procesindustrie en meer.
The MathWorks werd opgericht in 1984, telt wereldwijd meer dan 1900 werknemers en heeft haar hoofdkantoor in Natick, Massachusetts. Het Benelux kantoor van The MathWorks is gevestigd in Eindhoven. Bezoek www.mathworks.nl voor meer informatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
Tel. 035 – 5822730
[email protected]

###

© 2008 The MathWorks, Inc. MATLAB and Simulink are registered trademarks of The MathWorks, Inc. See www.mathworks.com/trademarks for a list of additional trademarks. Other product or brand names may be trademarks or registered trademarks of their respective holders.

Trefwoorden: Codegeneratie, Ds, Engineer, Hardware, Hdl, Link, Matlab, Simulink, Synopsys, Verificatie, Verilog, Vhdl,