The MathWorks lanceert nieuwe studentenversie MATLAB en Simulink

The MathWorks lanceert nieuwe studentenversie MATLAB en Simulink van The Mathworks

Door: The Mathworks  19-11-2008
Trefwoorden: Matlab, Simulink, Model Based Design

Verbeterde capaciteiten voor objectgeoriënteerd programmeren en een notebookinterface voor symbolische wiskunde

Eindhoven, 19 november 2008 – The Mathworks heeft vandaag de beschikbaarheid aangekondigd van de MATLAB & Simulink Student Version Release 2008b. De nieuwe release bevat belangrijke updates waarmee wordt voldaan aan de vraag van studenten naar een gemakkelijk aan te leren en krachtige omgeving voor zowel numerieke als symbolische berekeningen. Voor het eerst kunnen studenten nu ook de Student Version Release 2008b via de MathWorks Web Store downloaden.

De nieuwe mogelijkheden voor objectgeoriënteerd programmeren bieden volwaardige ondersteuning voor klassen en objecten, overerving, methoden, eigenschappen, events en pakketten. Deze verbeteringen van MATLAB maken het programmeren intuïtiever voor de meerderheid van wetenschappelijke en technische studenten die al vertrouwd zijn met objectgeoriënteerd programmeren in C++, C# en Java.

De nieuwe studentenversie bevat de Symbolic Math Toolbox Version 5.1, met een nieuwe MuPAD-notebookinterface. Deze interface ondersteunt annotaties, grafieken en wiskundige symbolen voor het documenteren en beheren van symbolisch wiskundige berekeningen uitgevoerd met de MuPAD-taal. De nieuwe versie bevat bovendien methoden en functies om MuPAD-notebooks en de MuPAD-taal te verbinden met de MATLAB-omgeving. Dankzij die mogelijkheid beschikken studenten over één geïntegreerde omgeving voor zowel numerieke als symbolische berekeningen.

“De functies in Student Version 2008b maken programmeren in MATLAB nog eenvoudiger, waardoor studenten snel het programma onder de knie krijgen en docenten meer tijd kunnen besteden aan de eigenlijke leerstof en echte projecten”, aldus Cleve Moler, chief scientist bij The MathWorks en uitvinder van MATLAB. “Studenten kunnen met objectgeoriënteerd programmeren voordeel halen uit de mogelijkheid om codes te hergebruiken en in te kapselen. Maar nog belangrijker is dat ze hun bestaande kennis van andere objectgeoriënteerde talen die ze al op school geleerd hebben, nog steeds kunnen benutten.”

Om studenten sneller op weg te helpen, heeft The MathWorks gratis online videotutorials voor zelfstudie ontwikkeld, zodat de studenten in minder dan twee uur vertrouwd raken met MATLAB en Simulink. De tutorials zijn beschikbaar op www.mathworks.com/student/start.

Beschikbaarheid
MATLAB & Simulink Student Version R2008b is per direct beschikbaar voor Microsoft Windows-, Linux- en Macintoshplatformen via gemachtigde campus en online resellers, of rechtstreeks via de The MathWorks Web Store op www.mathworks.com/student. Om voor de aankoop in aanmerking te komen, moeten studenten ingeschreven zijn en een geldige studentenkaart bezitten. Pearson Education Limited distribueert de MATLAB & Simulink Student Version aan alle universitaire boekhandels in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Boekhandels in die regio’s kunnen rechtstreeks contact opnemen met Pearson via www.pearsoned.co.uk.

---------------------------------

Over The MathWorks
The MathWorks is 's werelds grootste ontwikkelaar van Technical Computing- en Model-Based Design-software voor engineers en wetenschappers in de industrie, de overheid en het onderwijs. The MathWorks levert software en diensten voor het oplossen van complexe problemen en het versnellen van de innovatie in sectoren zoals automotive, luchtvaart, communicatietechnologie, financiële dienstverlening, biotechnologie, elektronica, instrumentatie, procesindustrie en meer.

The MathWorks werd opgericht in 1984, telt wereldwijd meer dan 2000 werknemers en heeft zijn hoofdkantoor in Natick, Massachusetts. Het Benelux kantoor van The MathWorks is gevestigd in Eindhoven. Bezoek voor meer informatie www.mathworks.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
Tel 035 – 5822730
[email protected]

Trefwoorden: Matlab, Model Based Design, R2008b, Simulink,