The MathWorks lanceert SimEvents 2

Door: The Mathworks  11-01-2008
Trefwoorden: Matlab, Simulink, Stateflow

Gouda, 11 januari 2008 – The MathWorks, ontwikkelaar van MATLAB en Simulink, lanceert SimEvents 2. Deze nieuwe release ondersteunt de modellering van complexe discrete-event en hybride dynamische systemen binnen de Simulink-productlijn. Hiermee beschikken engineers over de mogelijkheid om applicaties te ontwikkelen voor packet-based communicatie, bewaking en controle, computerarchitectuur, planning van opdrachten, fabricage, logistiek en andere domeinen.

SimEvents modelleert functies en beperkingen van systemen die een netwerk van wachtrijen, servers, gates en switches bevatten. In tegenstelling tot conventionele discrete-event simulators geeft SimEvents 2 engineers de mogelijkheid om, op het gebied van datatransport, een onbeperkt aantal attributen aan de entiteiten die door het model stromen toe te voegen. Dit stelt engineers in staat om complexe algoritmen op individuele knooppunten te modelleren en deze vervolgens tot een groter systeem samen te voegen.

SimEvents 2 is nauw geïntegreerd met Simulink en MATLAB en vormt zo een krachtige, efficiënte omgeving voor de modellering van systemen met meerdere domeinen. Daarnaast bieden deze oplossingen een omgeving voor hybride dynamische systemen, zoals netwerken van sensoren en gedistribueerde controlesystemen die combinaties van continue-time, discrete-time en discrete-events gedrag bevatten. SimEvents is ook nauw geïntegreerd met Stateflow voor modellering van systemen met finite-state machines die worden gecontroleerd door discrete gebeurtenissen.

“In de nieuwste versie van SimEvents kunnen activity-based modellen grotere hoeveelheden data dragen dan voorheen, waardoor engineers complexere, gegevensintensieve applicaties kunnen modelleren”, aldus Giovanni Mancini, product marketing manager bij The MathWorks. “Modellen kunnen nu bijvoorbeeld een array bevatten die een volledige videosequentie vertegenwoordigt.”

Beschikbaarheid
SimEvents 2 is nu beschikbaar voor de Solaris-, Linux-, Microsoft Windows- en Macintosh-platformen.

------------------
Over The MathWorks
The MathWorks is 's werelds grootste ontwikkelaar van Technical Computing- en Model-Based Design-software voor engineers en wetenschappers in de industrie, de overheid en het onderwijs. Met een uitgebreide productlijn, gebaseerd op MATLAB en Simulink, levert The MathWorks software en diensten voor het oplossen van complexe problemen en het versnellen van de innovatie in sectoren zoals automotive, luchtvaart, communicatietechnologie, financiële dienstverlening, biotechnologie, elektronica, instrumentatie, procesindustrie en meer.

The MathWorks werd in 1984 opgericht, telt wereldwijd meer dan 1.700 werknemers en heeft zijn hoofdkantoor in Natick, Massachusetts. Het Benelux kantoor van The MathWorks is gevestigd in Gouda. Meer informatie is te vinden op www.mathworks.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
Tel. 035 – 5822730
[email protected]

--###--

MATLAB, Simulink, Stateflow, Handle Graphics, Real-Time Workshop, SimBiology, SimEvents, SimHydraulics en xPC TargetBox zijn gedeponeerde handelsmerken, en The MathWorks, het logo met het L-vormige membraan, Embedded MATLAB en PolySpace zijn handelsmerken van The MathWorks, Inc. Andere product- of merknamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van de respectieve houders.

Trefwoorden: Matlab, Real-time Workshop, Simbiology, Simevents, Simhydraulics, Simulink, Stateflow, Xpc Targetbox,