The MathWorks opent kantoor in Beijing, China

Door: The Mathworks  02-07-2007
Trefwoorden: Matlab, Simulink

Gouda, 2 juli 2007 – The MathWorks heeft een nieuw kantoor geopend in Beijing, China. Deze vestiging zal zich met name richten op de sales en ondersteuning van MATLAB en Simulink in China. In Azië en de Pacific groeit de gebruikersgemeenschap, vooral in de automotive sector, de consumentenelektronica en de academische wereld. Het nieuwe kantoor stelt The MathWorks in staat om directe ondersteuning en diensten voor technical computing en Model-Based Design te leveren. Daarnaast behoudt The MathWorks de distributierelatie met HiRain Technologies, die de producten van The MathWorks aan de Chinese luchtvaart- en defensiesector zal blijven verkopen.

“De keuze om een kantoor te openen in China is ingegeven door een aantal ontwikkelingen. Zo heeft het land niet alleen de snelst groeiende economie ter wereld, maar is het land ook in opkomst als het R&D-centrum voor multinationale ondernemingen. Tevens brengt China wereldwijd het grootst aantal afgestudeerde ingenieurs voort”, aldus Jeanne O’Keefe, Chief Financial Officer van The MathWorks. “De opening van het kantoor in Beijing zal de positie van The MathWorks als ontwikkelaar van technische computing- en Model-Based Design-software verder versterken. Dit schept fantastische kansen voor zowel de onderneming als voor ingenieurs en wetenschappers in Azië en de Pacific.”

De nieuwe locatie in Beijing versterkt de aanwezigheid van The MathWorks in Azië en de Pacific en vult de kantoren in Seoel, Zuid-Korea en Sydney, Australië aan. The MathWorks heeft tevens vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, Zweden, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In de landen waar The MathWorks geen eigen kantoren heeft worden de klanten bediend door erkende distributeurs en resellers.

-------------------------

Over The MathWorks
The MathWorks is 's werelds grootste ontwikkelaar van Technical Computing- en Model-Based Design-software voor engineers en wetenschappers in de industrie, de overheid en het onderwijs. Met een uitgebreide productlijn, gebaseerd op MATLAB en Simulink, levert The MathWorks software en diensten voor het oplossen van complexe problemen en het versnellen van de innovatie in sectoren zoals automotive, luchtvaart, communicatietechnologie, financiële dienstverlening, biotechnologie, elektronica, instrumentatie, procesindustrie en meer.
The MathWorks werd in 1984 opgericht, telt wereldwijd meer dan 1.400 werknemers en heeft zijn hoofdkantoor in Natick, Massachusetts. Het Benelux kantoor van The MathWorks is gevestigd in Gouda. Meer informatie is te vinden op www.mathworks.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
Tel. 035 – 5822730
mathworks@marcommit.nl

-- ### --

MATLAB, Simulink, Stateflow, Handle Graphics, Real-Time Workshop en xPC TargetBox zijn gedeponeerde handelsmerken, en SimBiology, SimEvents en SimHydraulics zijn handelsmerken van The MathWorks, Inc. Andere product- of merknamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van de respectievelijke houders.

 

Trefwoorden: Matlab, Simulink