The MathWorks vereenvoudigt de ontwikkeling van parallelle toepassingen in MATLAB

The MathWorks vereenvoudigt de ontwikkeling van parallelle toepassingen in MATLAB van The Mathworks

Door: The Mathworks  06-06-2008
Trefwoorden: Engineer, Matlab, Mathworks

Gebruikers kunnen parallelle versies van hun intensieve MATLAB-toepassingen ontwikkelen met minimale codeaanpassingen

Eindhoven, 6 juni 2008 – The MathWorks integreert Parallel Computing Toolbox met de veelgebruikte MATLAB Optimization Toolboxen om de ontwikkeling van parallelle toepassingen verder te vereenvoudigen. Er is nu parallelle rekenfunctionaliteit geïntegreerd in de Optimization Toolbox en Genetic Algorithm and Direct Search Toolbox. Hiermee kunnen gebruikers voortaan optimalisatieproblemen die veel rekenkracht vergen oplossen op multicorecomputers en computerclusters, zonder hun bestaande programma’s significant te hoeven aanpassen.

Met de Optimization Toolboxen van The Mathworks beschikken engineers en wetenschappers over de middelen om optimalisatieproblemen op te lossen, trade-offanalyses uit te voeren, meerdere ontwerpalternatieven tegen elkaar af te wegen en snel optimalisatiemethoden in hun algoritmen en modellen te integreren. Door specifieke optimalisatieoplossingen te integreren met de Parallel Computing Toolbox kunnen met de algemeen beschikbare computermiddelen meer rekenintensieve problemen worden opgelost dan voorheen op een single core. Dat resulteert in een kortere rekentijd voor optimalisatieproblemen die via parallel computing worden opgelost. Voorbeeldtoepassingen zijn onder meer de kalibratie van een controle-unit voor automotoren met experimentele data, de identificatie van een vliegtuigontwerp dat geluidsoverlast tot een minimum beperkt en het brandstofgebruik optimaliseert en de samenstelling van een aandelenportefeuille die maximale winst en minimale risico’s garandeert.

Volgens Jie Wu, high-performance computing (HPC) analist voor IDC: “Hoewel de inkomsten uit hardware voor HPC in 2007 een recordbedrag van 11,5 miljard dollar bereikten, blijft de softwareontwikkeling in dit domein de grote hindernis voor algemeen gebruik van deze geavanceerde hardware. The MathWorks neemt de nodige stappen om de sector te helpen deze belangrijke beperking te overwinnen door oplossingen te bouwen waarmee engineers en wetenschappers gemakkelijk toepassingen kunnen ontwikkelen die gebruik maken van geavanceerde parallel computing-platformen.”

“Deze nieuwe toepassing demonstreert het continue engagement van ons bedrijf om de sector te helpen de uitdagingen die zijn verbonden aan de ontwikkeling van parallelle applicaties te overwinnen”, aldus Silvina Grad-Freilich, manager parallel computing and application deployment marketing bij The MathWorks. “Dankzij de parallelle rekenfunctionaliteit in onze toolboxen kunnen MATLAB-gebruikers bij het ontwikkelen van parallelle toepassingen beschikken over exact dezelfde functies als in hun seriële programma’s. Engineers en wetenschappers kunnen zo de voordelen van high-performance computing benutten zonder dat ze nieuwe vaardigheden moeten leren.”

Ondersteuning
Als extra functionaliteit biedt deze release onder meer ondersteuning voor twee veelgebruikte schedulers in de Parallel Computing Toolbox namelijk PBS Pro van Altair Grid Technologies en TORQUE. Dankzij de ondersteuning voor externe schedulers kunnen clusterbeheerders parallel computingoplossingen van The MathWorks integreren in hun bestaande gedistribueerde computingomgevingen.

Voor meer informatie over de Parallel Computing Toolbox, de Optimization Toolbox en de Genetic Algorithm and Direct Search Toolbox kijk op http://www.mathworks.com/products/product_listing/index.html.  

----------

Bijschrift bij afbeelding: Het bepalen van de zoekrichting is vaak een knelpunt bij optimalisatieproblemen die veel rekenkracht vergen. Dankzij de nieuwe functionaliteit voor parallel computing die aan de Optimization Toolbox is toegevoegd, wordt een optimale oplossing sneller gevonden.

Over The MathWorks
The MathWorks is 's werelds grootste ontwikkelaar van Technical Computing- en Model-Based Design software voor engineers en wetenschappers in de industrie, de overheid en het onderwijs. Met een uitgebreide productlijn, gebaseerd op MATLAB en Simulink, levert The MathWorks software en diensten voor het oplossen van complexe problemen en het versnellen van de innovatie in sectoren zoals de automobielindustrie, de luchtvaartindustrie, de communicatietechnologie, de financiële dienstverlening, de biotechnologie, de elektronica-industrie, de procesindustrie en meer.

The MathWorks werd opgericht in 1984, telt wereldwijd meer dan 1900 werknemers en heeft haar hoofdkantoor in Natick, Massachusetts. Het Benelux kantoor van The MathWorks is gevestigd in Eindhoven. Bezoek www.mathworks.nl voor meer informatie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
Tel 035 – 5822730
[email protected]

                               # # #

© 2008 The MathWorks, Inc. MATLAB and Simulink are registered trademarks of The MathWorks, Inc. See www.mathworks.com/trademarks for a list of additional trademarks. Other product or brand names may be trademarks or registered trademarks of their respective holders.Trefwoorden: Engineer, Mathworks, Matlab