Vacansoleil Leisure Academy : vernieuwde MBO recreatie-opleiding

Vacansoleil Leisure Academy : vernieuwde MBO recreatie-opleiding van Vacansoleil

Door: Vacansoleil  16-06-2008

Eindhoven, 10 juni 2008 – Vacansoleil, marktleider in luxe kampeervakanties, heeft in nauwe samenwerking met zes ROC's een nieuwe MBO recreatie-opleiding ontwikkeld. Met ingang van het komende schooljaar gaat deze versnelde, praktijkgerichte opleiding op 6 ROC’s van start.

Vacansoleil heeft reeds enkele jaren een samenwerkings-overeenkomst met zes Regionale Opleidings Centra voor het opleiden van vakmensen in de recreatiebranche. De Vacansoleil Leisure Academy is een nieuw initiatief voor een versnelde, zeer op de praktijk gerichte MBO opleiding.

De opleiding duurt twee jaar in plaats van de gebruikelijke drie voor een niveau-3 Leisure & Hospitality Host. Ook de niveau-4 opleiding van de nieuwe Vacansoleil Leisure Academy duurt een jaar korter – drie in plaats van vier. Na het behalen van het niveau-4 diploma is doorstromen naar de HBO opleiding Leisure Higher Management mogelijk.

De Vacansoleil Leisure Academy leidt jonge mensen op tot professionals in uitvoerende of leidinggevende functies in de recreatiebranche. De praktijkgedeeltes vinden plaats op de ruim driehonderd campings in 15 landen uit het Vacansoleil programma. In de opleiding is veel aandacht voor praktijk en de talen.

Met deze ervaring en het diploma zijn afgestudeerden breed inzetbaar bij een recreatiebedrijf zoals een camping, bungalowpark of attractiepark. De nieuwe opleiding past in het beleid van Vacansoleil om bewust te investeren in goed opgeleid vakpersoneel in de internationale recreatiebranche.

De Vacansoleil Leisure Academy opleidingen worden vanaf het leerjaar 2008/2009 aangeboden door de volgende ROC's:

1.ROC Eindhoven, Eindhoven
2.Cingel College, Breda
3.ROC Zeeland, Goes
4.ROC van Amsterdam, Amsterdam
5.Noorderpoort College, Groningen
6.ROC Aventus, Apeldoorn

Over Vacansoleil:
Vacansoleil Camping Holidays is in de Benelux en Denemarken marktleider op het gebied van luxe campingvakanties. In 2007 boekte Vacansoleil ruim 110.000 luxe kampeervakanties en is daarmee goed voor een marktaandeel van 23%. Vacansoleil biedt ruim 300 campings in 15 landen. Kijk voor meer informatie op www.vacansoleil.nl.


Contact Vacansoleil

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share