De actuele wisselkoers Dollar vs Euro

Door: Valuta.nl  20-10-2011
Trefwoorden: Valuta, Vreemde Valuta

Den Haag – De financiële website Valuta.nl stelt dat de dollar eerder in waarde zal stijgen dan de euro. Volgens de website heeft dit te maken met het politieke systeem van de Verenigde Staten dat een stuk slagvaardiger is dan de Europese variant.

Momenteel ondervinden zowel de Verenigde Staten als Europa problemen op de financiële markt. De Verenigde Staten kampen met een forse staatsschuld, terwijl Europa gewenteld is in haar eigen schuldencrisis als gevolg van financieel wanbeleid in Griekenland, Portugal en Italië. Door de politieke verdeeldheid en besluiteloosheid bij zowel de Verenigde Staten als Europa blijft een concrete oplossing uit. Dit leidt tot grote onzekerheid bij beleggers, waardoor het vertrouwen in beide valuta afgenomen is. Dit vertaalt zich al maanden in dalende koersen voor de euro en de Amerikaanse dollar

Waarde Amerikaanse dollar
Juist deze politieke verdeeldheid kan in de Verenigde Staten makkelijker worden opgelost, constateert Valuta.nl. Daarop baseert de website dan ook het vermoeden dat de Verenigde Staten eerder in staat zal zijn de Amerikaanse dollar koers omhoog te brengen. Om de financiële makten te laten herstellen, moeten politici het vertrouwen van de beleggers terugwinnen. Binnen de eurozone hebben we te maken met 17 lidstaten. Hierdoor moet iedere mogelijke oplossing voor de schuldencrisis eerst langs 17 parlementen. In de Verenigde Staten is het voldoende om zowel de Senaat als het Congres voor de plannen te winnen.

Euro en dollar koers
De koers van de Amerikaanse dollar daalt sinds mei dit jaar. Op 4 oktober 2011 bereikte de dollar het niveau van 0,75 euro. Van euro naar USD werd op dat moment een koers van 1,33 dollar genoteerd. Dit is voor de euro de laagste koers in acht maanden tijd. Of en hoe snel de euro de weg omhoog zal weten te vinden, hangen dan ook af van de snelheid waarmee in Brussel de handen in elkaar geslagen worden.

Trefwoorden: Valuta, Vreemde Valuta

Contact Valuta.nl

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share