Boekhouding voor ZZP-er, Freelancer en overige startende ondernemers van levensbelang

Door: Van Meijl Freriks  22-08-2008
Trefwoorden: Boekhouding, Administratie, Inkomstenbelasting

Boekhouding voor ZZP-er, Freelancer en overige ondernemers van levensbelang

Om uw onderneming, éénmanszaak of bedrijf goed te runnen, moet u inzicht hebben in uw financiële gegevens. Van Meijl Freriks legt u administratie vast zodat u ziet wat er in uw zelfstandige onderneming gebeurt. Vaak adviseren wij de ondernemer om zelf de administratie en boekhouding te doen, zo kunt u een goed overzicht houden, tijdig ontwikkelingen signaleren en daarop de juiste snelle beslissingen nemen. De bijdrage van Van Meijl Freriks (http://www.vanmeijlfreriks.nl) wordt dan vooral een adviserende/controlerende functie, ondersteunend met tussentijdse rapportages. Een administratie is niet alleen van belang voor uw eigen bedrijfsvoering, u bent ook wettelijk verplicht een correcte administratie bij te houden en deze zeven jaar te bewaren voor de belastingdienst.

Vanuit uw administratie kunnen we tijdig signaleren wat de te verwachten aanslag inkomstenbelasting gaat worden. Want de grootste fout wordt vaak in deze fase van de onderneming gemaakt, er wordt geen rekening gehouden met de verplichtingen richting de belastingdienst. Deze verplichtingen ( aanslagen ) komen pas na 2-3 jaar, indien hier geen rekening mee wordt gehouden betekend dit voor veel startende ondernemers het einde van hun onderneming.

Een goed bijgehouden administratie is dus van levensbelang voor uw onderneming. Hoe actueler de boekhouding, des te sneller kunnen we ingrijpen of juist vooruit kijken. Met een goede administratie kunt u bijvoorbeeld een goed inzicht krijgen in:

-De verplichtingen, te verwachten aanslagen, aan de belastingdienst.
-Hoe staan de werkelijke cijfers tegenover de gebutgeteerde cijfers.
-Uw debiteuren- en crediteurenbeheer. Met een actuele boekhouding is dit beter te sturen.
-Uw privé-bestedingen.

Wij adviseren dus om de administratie zelf te doen, per kwartaal kijkt de adviseur van Van Meijl Freriks met u mee, daardoort kan er direct gereageerd worden op de ontwikkelingen binnen uw onderneming. Doordat we zelf ook fiscalisten in dienst hebben kunnen we ook direct omschakelen en bijsturen indien noodzakelijk.


Van Meijl Freriks onderscheid zich door ALL IN pakketten samen te stellen voor ZZP-ers, freelancers en eenmanszaken, dit houdt in dat we vooraf een vaste prijs afspreken. Daarnaast kunnen wij u volledig informeren wat u nog meer nodig heeft bij het starten van een onderneming, wij werken samen met erkende assurantiekantoren in de regio Eindhoven. Voor startende ZZP-ers, freelancers en eenmanszaken hanteert Van Meijl Freriks extra kortingen. Neem dus eens vrijblijvend contact op ([email protected]) en laat u informeren via onze website (http://www.vanmeijlfreriks.nl).


Trefwoorden: Administratie, Belastingen, Boekhouding, Eenmanszaak, Freelancer, Inkomstenbelasting, Startende Ondernemer