Toch nog voordelen met werkruimte aan huis !

Door: Van Meijl Freriks  29-10-2008
Trefwoorden: Mkb, Eenmanszaak, Zzp-er

De mogelijkheid voor aftrekbare kosten voor de werkruimte in huis zijn de afgelopen jaren flink versoberd, toch zijn er nog mogelijkheden dat de fiscus meebetaald aan de werkruimte in huis. Van Meijl Freriks is actief in de regio Eindhoven en past onderstaande mogelijkheden regelmatig toe bij haar klanten.

Indien u niet aan de fiscale eisen voldoet om alle kosten te mogen aftrekken van u werkruimte en u bent als enige actief in deze werkruimte zijn er toch nog andere fiscale mogelijkheden.

Wat zijn ook alweer onder andere de eisen voor een zakelijke werkruimte?

Niet alleen moet u als ondernemer een bepaald deel van uw inkomen in die ruimte verwerven, maar ook moet de werkruimte bouwkundig een zelfstandig onderdeel van uw woning uitmaken. In de praktijk betekent dit dat de kosten van veel werkruimtes thuis niet aftrekbaar zijn.

Hieronder vallen dus alle (inrichtings)kosten die verband houden met de werkruimte.

Echter zakelijk aangeschafte computerapparatuur valt niet onder deze aftrekbeperking, daar deze niet tot de inrichting behoort. Wanneer u trouwens personeel in deze werkruimte heeft werken behoren wel alle kosten tot de zakelijk aftrekbare kosten en is er dus geen aftrekbeperking.

Het feit dat de kosten van de werkruimte thuis niet aftrekbaar zijn, betekent niet dat deze kosten fiscaal helemaal niet tot aftrek kunnen leiden.

Zo is er de investeringsaftrek en de teruggave van omzetbelasting ( indien u btw-belastende prestaties levert) over de aangeschafte bedrijfsmiddelen, zoals bijvoorbeeld u kantoormeubel, houd wel rekening met het feit dat wanneer u deze bedrijfsmiddelen ook privé gebruikt u hierop een correctie moet laten toepassen.

Indien u hierover nog meer vragen heeft kan van Meijl Freriks u hierbij helpen, deze vragen spelen regelmatig bij onze klanten daar wij gericht zijn op de eenmanszaak, zzp-er, freelancers , de vennootschap onder firma en overige kleine ondernemers in het MKB.

Laat u een s bijpraten door de fiscalisten van van Meijl Freriks, neem gerust contact op en kijk eens op http://www.vanmeijlfreriks.nl

Trefwoorden: Eenmanszaak, Freelancers, Mkb, Vof, Werkruimte, Zzp-er