van Meijl Freriks, Eindhoven en Tilburg, helpt starters met ondernemingsplan

Door: Van Meijl Freriks  04-11-2008
Trefwoorden: Boekhouding, Administratie, Administratiekantoor

Voordat u de stap zet naar zelfstandige ondernemer, moet u in kaart brengen wat de kansen zijn om te slagen. De eerste stap die u dan gaat zetten is het in kaart brengen van de mogelijkheden. U begint met het ondernemingsplan. Daarin legt u vooraf uw marketing en financieel plan in vast.


Een ondernemingsplan is onmisbaar bij:

het verkrijgen van een krediet;
het afsluiten van een leasecontract;
het afsluiten van inkoop contracten.

Maar ook voor uzelf. Uw ondernemingsplan is immers uw leidraad, waarin uw prognoses en cijfers zijn vastgelegd, maar het dwingt je voornamelijk om beter en dieper na te denken over het ondernemersschap. Het is daarom belangrijk om dit samen met je adviseur van Van Meijl Freriks (www.vanmeijlfreriks.nl) te doen, de adviseur heeft de benodigde kennis en ervaring.


Als startende ondernemer beschikt u niet over cijfers waaraan u bedrijfsresultaten kunt toetsen. De te verwachten verkoop, inkoop, kosten, investeringen, afschrijvingen, winst en belasting staan in het ondernemingsplan. Als de werkelijkheid hier substantieel van afwijkt, kunt u meteen ingrijpen.

In deze fase gaat u ook na welke vergunningen u nodig heeft en bij welke instanties uw onderneming ingeschreven moet worden. Dat is in elk geval bij de Kamer van Koophandel en de fiscus, maar mogelijk ook bij de bedrijfsvereniging, beroepsorganisatie of anderszins.

Voor een goed ondernemingsplan heeft u dus een deskundig adviseur nodig die analyseert, inventariseert en daarbij niets aan het toeval overlaat. Een adviseur die anticipeert en beschikt over kennis binnen uw branche of bedrijfstak. Een deskundige die over uw schouder meekijkt tijdens de voorbereidingen. Van Meijl Freriks te Eindhoven en Tilburg  biedt u de kennis en deskundigheid waar u als startende ondernemer behoefte aan heeft.


Administratie

De administratie is de ruggengraat van elke onderneming. Zonder accurate administratie is het niet mogelijk om het reilen en zeilen van de ondernemingen scherp te stellen. De fiscus laat zich niet overtuigen door een gebrekkige administratie, met als gevolg te hoge aanslagen en in veel gevallen boetes.

In het ondernemingsplan hebt u al vooruitgekeken naar de administratie. Voor aanvang dient u te beschikken over een beginbalans. Startkapitaal, goederen en inventaris die u in de onderneming brengt, worden hierin verantwoord. Ook hierbij is een deskundig adviseur onmisbaar. Een correcte beginbalans spaart kosten en belasting. Van Meijl Freriks (www.vanmeijlfreriks.nl) , is een Belastingadvies- en administratiekantoor gevestigd in Tilburg en  Eindhoven, die al veel startende ondernemers begeleid heeft met een succesvolle start. 


De opzet van uw administratie ligt in het verlengde van het ondernemingsplan en de beginbalans. De cijfers waarmee u start moeten in de administratie tot uitdrukking komen. U dient rekening te houden met uw budget, afschrijvingen, kostenberekeningen en financieringsoverzichten.
De vraag of u uw administratie zelf voert of uit zal besteden is actueel. Wilt u zelf de administratie voeren, dan zult u ten minste over de grondbeginselen daarvan dienen te beschikken. Wij kunnen u hierbij ondersteunen.
Wellicht denkt u al aan automatiseren. Onze ervaring in automatisering is cruciaal bij uw keuze voor het juiste software. Het systeem dat u kiest moet passen bij de organisatie die u voor ogen staat, binnen een redelijke prijsgrens/ -stelling. Voor welk systeem u ook kiest, start daarmee zodra uw bedrijf uw bedrijf in de lift komt. Onze onafhankelijke advies is ook hierin onmisbaar. Wanneer u denkt aan het uitbesteden van de administratie dan kunt u als starter bij ons terecht, wij hebben voor hen een compleet ALL-IN pakket. Informeer geheel vrijblijvend naar ons ALL-IN pakket en neem gerust contact met ons op.

Trefwoorden: Administratie, Administratiekantoor, Adviseur, Boekhouding, Ondernemingsplan, Starter