VCS start nieuw bedrijf: European Leisure Industries B.V. (ELI)

Door: VCSplay  26-04-2007

VCS (Verstappen Creative Solutions B.V.), marktleider in binnenspeeltuinen, start samen met een aantal Europese partners het nieuwe inkoop/produktiebedrijf ELI. Door de krachtenbundeling van een aantal grote binnenspeeltuinproducenten ontstaat een totaalleverancier voor de indoor speeltuinbranche. Het bedrijf start in mei met vijftien medewerkers op bedrijventerrein De Kapelbeemd te Eindhoven. Eric verstappen, algemeen directeur VCS en ELI ziet wereldwijde mogelijkheden:

“Het is een innovatieve markt die constant in beweging is”, zegt Verstappen over de speeltuinbranche. Als specialist in het bedenken, ontwerpen en produceren van kinderspeelhoeken en binnenspeeltuinen is hij constant op zoek naar verbetering en vernieuwing van zijn producten. “Kindveiligheid, speelkwaliteit en duurzaamheid zijn belangrijke aspecten bij onze producten. Hoe goed je product ook is, je moet er altijd voor zorgen dat je concurrerend bent en dus efficiënt te werk gaat. Vandaar dat we nu samen met internationale partners hebben besloten alle inkoop- en productieactiviteiten te bundelen”.

De hele wereld bedienen vanuit Eindhoven
Met ELI staat een bedrijf dat zich wereldwijd kan meten met de grootste producenten van indoor speeltuinen. Jarenlange kennis vanuit de Europese markt worden samengebracht. Alle inkoopkanalen en productietechnische gegevens gestroomlijnd waardoor een slagvaardige onderneming ontstaat die mede door schaalvergroting scherper kan inkopen. Met klanten uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland alsook Tsjechië Slowakije, Polen en Rusland kent ELI nu al een groot werkgebied waartoe ook klanten met speeltuinen uit Scandinavië en de baltische staten en de Benelux behoren. Met de oprichting van Eli hopen ze ook nieuwe markten in andere landen en of werelddelen aan te kunnen boren.

Het nieuwe bedrijfspand, aan de Steenoven 3, heeft een oppervlakte van 3000 m. Ook het naastgelegen VCS verhuist hier naartoe. “Zo blijven de lijnen kort en blijft het ook als een bedrijf voelen”. Naast het produceren van speelcomponenten voor branchegenoten, heeft ELI ook kant-en-klare bouwpakketten voor indoor speeltuinen in het assortiment. De voorbereidingen zijn in volle gang en naast de productiehal, kantoren en vergaderruimtes, staat ook een mega-showroom voor VCS ingetekend. Jeroen Delmée, verkoper VCS: “Er zal een speelconstructie worden gebouwd over drie verdiepingen, zodat onze klanten een goed beeld krijgen van onze op maat gemaakte indoor speeltuinen. Natuurlijk kunnen ze hun kinderen dan ook meebrengen en met eigen ogen zien hoe FUNctioneel VCS is”.

Contact
Voor meer info: European Leisure Industries B.V. , Dhr Eric Verstappen, tel. 040-266 21 30.

Eindhoven, 24 april 2007