DocScan maakt converteren van oude bouwtekeningen naar CAD mogelijk

Door: Vdd Iqware  02-03-2009
Trefwoorden: Bouw, Cad, Autocad

Heino, 2 maart 2009 – DocScan, reseller van het ECM-systeem Hyarchis.Net en specialist op het gebied van digitaliseren, bewerken, beheren en archiveren van papieren en digitale documenten, maakt het nu mogelijk om oude bouwtekeningen eenvoudig en tegen lage kosten te converteren naar CAD-bestanden. Vooral bij renovaties van oude gebouwen zijn vanzelfsprekend geen CAD-tekeningen beschikbaar. Het overtekenen in CAD is voor de architect of aannemer een tijdrovend proces dat DocScan allemaal overneemt.

Door geavanceerde softwaretechnologie is het voor DocScan mogelijk binnen vijf werkdagen een oude bouwtekening over te zetten naar een CAD-tekening. DocScan draagt tevens zorg voor de handmatige controle van de tekening en neemt zo alle zorg uit handen, zodat de architect zich volledig kan focussen op het creatieve proces.

Ben Meijer, directeur van DocScan: “Architecten zijn creatieve geesten en willen zich niet bezig houden met het overtekenen van bouwtekeningen. Het uitbesteden naar tekenaars kost veel geld en tijd. Door de tekeningen aan te leveren bij DocScan ontvangt de architect binnen vijf werkdagen de tekening als CAD-bestand retour. Deze nieuwe oplossing sluit naadloos aan op onze andere diensten die allen in het teken staan van de digitalisering van documentstromen.”

Werkwijze
Bestaande bouwtekeningen worden aangeleverd bij DocScan. De prijzen voor het converteren van een tekening beginnen bij 125 euro. De prijs is afhankelijk van de grootte en complexiteit van de tekening. De bouwtekening wordt door DocScan gescand en binnen vijf werkdagen wordt de tekening als CAD-bestand bij de klant aangeleverd. Daarnaast biedt DocScan architecten de mogelijkheid om ook andere bouwtekeningen te digitaliseren en deze te archiveren en te beheren in de SaaS-oplossing van Hyarchis.Net. Door de bouwtekeningen centraal op te slaan wordt de beschikbaarheid gewaarborgd en zijn de bouwtekeningen tijd- en plaatsonafhankelijk via het internet te raadplegen. De gedigitaliseerde tekeningen zijn geschikt voor nabewerking naar DWG-formaat en kunnen dan als DWG-file geopend worden in AutoCAD.

----------------

Over DocScan
DocScan is specialist op het gebied van digitaliseren, bewerken, beheren en archiveren van papieren en digitale documenten. De kracht van DocScan schuilt in de integratie van alle disciplines. Docscan is reseller van de SAAS-oplossing van het ECM-systeem Hyarchis.Net. Hiermee heeft het bedrijf de kennis en de middelen in huis om samen met de klant te zorgen voor het digitaliseren en optimaliseren van alle bedrijfsprocessen. Door informatie te digitaliseren, te ordenen en toegankelijk te maken, kan de klant zich meer concentreren op de kernactiviteiten. Uitbesteding vermindert de behoefte aan kennis, tijd en investeringen. DocScan is een dynamische organisatie die zich voortdurend ontwikkelt binnen de eisen die de markt stelt. DocScan communiceert direct, handelt snel en is flexibel inzetbaar. Meer informatie: www.docscan.nl.  

Meer informatie:
Marcommit PR
Ingeborg Schrijver
035 – 5822730
[email protected]

Trefwoorden: Autocad, Bouw, Cad, Docscan, Hyarchis.net, Tekening, Vdd Iqware,